Även Sverige bör erkänna homeopatin

3
830

 

hämtaEn stor holländsk studie­ visar att homeopatisk behandling ger fördelar för patienterna, ökad effektivitet i vården och lägre kostnad för samhället.

Inom EU, där homeopati­ brukar kallas för ”den skonsamma medicinen” rekommenderar mer än 50000 läkare och andra inom hälso- och sjukvården homeopatiska läkemedel till över 100 miljoner européer och homeopatin är den snabbast ökande bland alternativmedicinska metoder. I Tyskland, Österrike, Italien och England kan homeopati väljas som specialitet inom läkarutbildningen eller som tillägg till denna. Bara Sverige har i detta sammanhang utmärkt sig genom kompakt konservatism!

Läs hela artikeln på Smålandsposten >>>

 

 

3 KOMMENTARER

 1. Kanske bör man här påpeka att LÄkemedelsverket inte är ett aktiebolag utan en statlig myndighet. Det finns alltså inga aktieägare som kan tjäna storkovan.

 2. Kryper genast till korset och erkänner att jag läste för snabbt. Marina du kanske kan ta bort mina kommentarer?

 3. Maria, det tråkiga i detta är den svenska lagstiftningen. Lagen säger att det bara är legitimerad sjukvårdspersonal som får handskas med läkemedel som är godkänt av socialstyrelsen.
  Om vi antar att socialstyrelsen i morgon skulle säga att homeopati är väldens bästa medicin och genast bör bli godkänt som läkemedel.
  Vad skulle då hända, jo alla homeopater skulle bli olagliga då de inte har någon legitimation.
  Läkarna skulle få arbeta med homeopat, men utan att ha adekvat kunskap.

  ÄR DET DETTA VI VILL UPPNÅ ?

  jag tror inte det, vi måste ju först få en legitimation, och sedan skulle vi vara helt i socialstyrelens bojor. Precis som läkarna är idag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.