Anders Tegnell på folkhälsomyndigheten erkänner att influensavaccinet inte fungerar men anser att folk ändå ska vaccineras

1
937

 

Årets influensavaccin biter inte på influensan. Men Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten tycker att vi ska vaccinera oss ändå.

Nu kommer larmrapporter från USA att årets vaccin inte biter på influensan. Det virus som framförallt cirkulerar i år är A(H3N2). Och enligt amerikanska CDC består årets virusstammar till 68%, av just detta virus.

Enligt Folkhälsomyndigheten består 13 av 15 virusstammar i Sverige av virus som vaccinet inte fungerar på.

Erkända Cochraneinstitutet har gjort studier som visar att influensavaccin inte har någon effekt. Och i år bekräftar även amerikanska CDC detta. Men när Anders Tegnell får frågan om det finns någon mening med att vaccinera sig, svarar han:

– Ja, definitivt, och han menar att vi inte vet hur stort problemet blir i Sverige och vaccinet är fortfarande verksamt på flera andra sätt. Vilka andra sätt vaccinet också är verksamt på säger inte Tegnell. Och för mig är det en gåta vad han menar.

Frågan är, vad menar Tegnell?. – Vilka andra sätt kan ett vaccin fungera på, om det inte fungerar? Kan det möjligen vara så att Tegnell kör en liten vals här?  Det är alltid väldigt viktigt för våra ”hälsovårdande” myndigheter att folket tar sina sprutor och om det fallererar, till exempel att vaccinet inte fungerar, ser man då nödvändigheten av att vinkla litet på sanningen. (I klartext att ljuga?)

Och Anders Tegnell förklarar varför vaccinet inte fungerar i år:

– Virusen förändras hela tiden och vissa år får man en mismatch. I den bästa av världar hade vi vaccin som inte var så känsliga för små förändringar hos virusen.

Anders Tegnell menar att virus muterar hela tiden och det är väldigt lätt att vaccinet blir overksamt, och i en värld ”bättre än vår” skulle vaccin alltid fungera.

Med andra ord Tegnell är fullständigt medveten om att vaccin ibland/ofta inte fungerar, men trots detta, menar han att det är viktigt att folket tar sina sprutor.

Studier visar att vaccin inte fungerar

Forskaren Tom Jefferson på Cochraneinstitutet säger
– Det är inte färre dödsfall och inte färre sjukdagar, bland de som blivit vaccinerade jämfört med de som inte tagit vaccin. Jefferson säger också att många vaccinstudier är utförda av vaccintillverkarna och har därmed en tendens att visa mer fördel för vaccin än oberoende studier gör.

Annika Linde, som i övrigt är en ivrig vaccinpromotor, menar att vaccin fungerar sämre på äldre människor. Men trots detta anser hälsovårdande myndigheter att gamla människor bör vaccinera sig.

Sammanfattning:

Enligt Cochraneinstitutet finns inga bevis att vaccin fungerar.
Amerikanska CDC har helt plötsligt i år kommit på att årets influensavaccin inte fungerar.
Anders Tegnell medger att virus muterar och vaccinet inte fungerar i år, men anser det är viktigt att vaccinera sig ändå.
Vaccin fungerar dåligt på gamla och i stort sett inte alls på riktigt gamla, men denna grupp ska ändå vaccineras, dessutom med skattepengar.
Annika Linde menar, utan att darra på manschetterna, att det är oetiskt att forska på vaccin.

Det finns väldigt litet oberoende forskning på vaccin. Den forskning som finns visar att vaccin ofta inte fungerar. Tyvärr vill svenska myndigheter inte ta till sig sådan fakta och kör glatt vidare på konsensustrans att vaccin fungerar. Och rekommenderar, trots att det finns trovärdig fakta som visar att vaccin ofta inte fungerar, fortsatt vaccination.

Källa:

SvD/Nyheter/inrikes
Aftonbladet.se/hälsa

Och sedan vill jag tillägga till detta ovan som inte är särskilt positivt för vaccin, att risken för biverkningar också ska läggas till. Det är inte bara att vaccination troligen oftast inte fungerar, det kan också skapa allt från biverkningar till mycket allvarliga biverkningar och död.

Marina Szöges

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.