Aktuellt om homeopati

0
1036

Författare Hans Elvesjö

VÅR MAN PÅ VIDARKLINIKEN

I en artikel i Vårdfokus gör Martin Ingvar endast allmänna uttalanden om homeopati och övrig alternativmedicin. Artikeln bestod bara av en massa ord utan konkreta hänvisningar till verkligheten. Förmanande blickar han ned på oss från sitt elfenbenstorn. Politiker som har kommit in på den alternativmedicinska banan skall tillrättavisas. Jag tror att Martin Ingvar spelar ett spel för att överleva en starkt växande alternativmedicin. Insåg Falkenberg faran i tid eller ingår det i spelet? Falkenberg har blivit forskningschef på Vidarinstitutet men behåller sina åtaganden på KI. Om några år kan det hända att Martin Ingvar inte kommer att efterfrågas som expert längre! Falkenberg blir den nye ledaren för Integrativ Medicin (KAM) och KI behåller fortfarande makten!

SJUKVÅRD ÄR OCKSÅ BEMÖTANDE, ETIK OCH ESTETIK

Denna intressanta artikel publicerad i DN är skriven av Doctare, Falkenberg, Flatters m fl. Artikelförfattarna skriver att ”föreningen vetenskap och folkbildning resonerar okunnigt om antroposofisk och komplementärmedicin”. Det finns också ett citat om hur alternativmedicinen nationellt skulle kunna organiseras i Sverige:” ett förhoppningsvis kommande nationellt center för KAM-forskningen i linje med rekommendationer från WHO, såsom i Norge, Danmark och USA”. Det viktigaste citatet gäller emellertid homeopatin: ”I ledande medicinska tidskrifter är resultaten, positiva som negativa, från stora metaanalyser av homeopati….” och ” England har till exempel beslutat att fortsätta att erbjuda homeopatin”. Här finns enligt min mening ett medgivande, från speciellt Falkenberg, om att homeopatin fungerar!

ERNST, PROFESSOR I KOMPLEMENTÄRMEDICIN

Edzard Ernst är professor i komplementärmedicin vid Exeter University i UK. Han skrev boken ”Salvekvick och kvacksalveri”, vilken är ett frontalangrepp på alternativmedicinen. Homeopatiavsnittet är skrivet i en tendentiöst raljerande ovetenskaplig ton. Han erkände i en intervju för tidskriften Homoeopatische Nachrichten att han inte fullföljt någon kurs i homeopati. Är inte det anmärkningsvärt! Tänk om en person blev utnämnd till professor i kemi utan att ha tagit någon kemikurs! Det kommer naturligtvis inte att hända på ett universitet, men när universitetet utnämner en professor i alternativmedicin så utnämner man en motståndare till alternativmedicinen. Man låter alltså en motståndare till alternativmedicinen få representera alternativmedicinen. Så gör man också i Sverige. Här är professorn och motståndaren till alternativmedicinen Martin Ingvar högsta chef för alternativmedicinen. Var är den vetenskapliga logiken?

NATIONAL HEALTH SERVICE, ENGLAND

Den 27 juli 2010 stod det i Telegraph att National Health Service kommer at fortsätta att stödja homeopatin med 4 miljoner pund om året trots den kritik som homeopatin fått utstå. Hälsoministern menade att homeopatin har en lång tradition i England och att läkarna lokalt får bedöma vad som är bäst för patienten. Starkt gjort av engelska regeringen att stå emot det tryck som BigPharmas representanter hade skapat. Homeopatin är unstoppable! Läs mer


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.