Åtta patienter dör av onödiga vårdmissar varje dag inom svensk sjuk-vård

4
987

 

Det pågår en nedmontering av svensk sjukvård, skatterna sänks och den basala omvårdnaden trängts undan och patientsäkerheten blir lidande.

Tidigare välfungerande sjukhus och avdelningar omorganiseras och slås ihop med försämrad vårdkvalitét som följdt. Så gott som samtliga landsting har överbeläggningar och patienter vårdas i korridorer, i tvättskrubbar eller ligger inlagda på  fel avdelning. Centraliseringen har fått katastrofala följder för närsjukvården och ambulansverksamhetn.

Och resultatet av denna misskötsel av sjukvården – är massdöd.

Varje dag dör åtta personer till följd av misstag i vården. 58 personer varje vecka, 250 per månad och över 3 000 varje år – år ut och år in. Därutöver skadas minst 100 000 patienter per år av  missar inom sjuk-vården.

Läkare larmar: Tillsätt haverikommission för vår svenska sjukvård

Marina Szöges: Och här kan jag inte låta bli att lägga in min åsikt. Och den är; Om sjukvården istället skulle börja bota människor istället för att att bara ”symptomlindra” och undertrycka symtom, skulle döden på sjukhus kunna minska avsevärt.

 

4 KOMMENTARER

 1. Värt att notera – de siffror som redovisas här är bara de som anmäls. Den verkliga siffran, om man skulle granska det hela på djupet, och om alla skulle anmäla, vore då avsevärt mycket högre!

  Om vi hade en holistisk sjukvård istället för denna piller sjukvård vi har idag så skulle vi kunna undvika denna massdöd och få ned dödsfallen och antalet skadade till ett minimum.
  Dessutom så förgiftar alla ”mediciner” hela vårt ekosystem och hotar på sikt allas vår existens.

  Det är dags att nedmontera skolmedicinen och återinföra de gamla kunskapsskolorna där bevisad erfarenhet ur verkligheten från ofta många tusen år tillbaka i tiden visar oss vägen till äkta sann genuin hälsa!!

 2. Nej, i det här fallet handlar det faktiskt om precis det som står i artikeln. Det sker en absurd nerdragning inom Landstingen och speciellt i Norrland. Min syster har precis sagt upp sig från sin tjänst som chef på en vårdcentral därför att alla indragningar gör det helt omöjligt att bedriva en ansvarsfull vård.

  Homeopaterna har ett gediget arbete framför sig för att verkligen få till mer avancerade behandlingar innan rätt kompetens finns för ett effektivt arbete inom vården.
  Jag har arbetat länge inom fältet och vet vilka goda resultat en bra homeopatiskt behandling kan åstadkomma, men jag lever samtidigt i verkligheten och är övertygad om att för patienternas bästa är ett samarbete mellan Landstingets vård och alternativa behandlingsmetoder den bästa modellen.

 3. Vid all kritik mot den naturvetenskapliga medicinen får man inte överse det faktum att många symptomkomplex bara kan behandlas genom substitution eller operation. Misstag kan även homeopater göra sig skyldig till. Det som möjligtvis förtjänar kritik är att skolmedicinen utövar ett tryck som tränger undan alla alternativa behandlingsformer.

  Den blinda tilltron till dubbelblindtestet som allenarådande verksamhetsbevis påverkar säkert också läkarens bedömning av det enskilda fallet och förleder till en kollektiv, allmängiltig syn på patienten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.