Dokumentären ”112 på liv och död” visar vaccinskadad flicka

2
1089

Rebecka i mitten, mamma till vänster och ambulanssjuksköterskan till höger

Rebecka har svimmat i skolan och ambulanssjuksköterskan Mats tar hand om henne. Rebeckas mamma berättar att dottern veckan innan hade fått sin andra HPV-spruta.

 

 Jag har mått skitdåligt efter sprutan säger Rebecka, som också berättar att hon samma morgon har haft andningssvårigheter. Mamman berättar att första sprutan hade gått bra, men efter den andra hade dottern fått problem med andningen.

Rebecka körs till sjukhuset.

Och eftersom hon har huvudvärk, yrsel, har svimmat både nu och en vecka tidigare och mår mycket illa och har kräkts samt har haft andningssvårigheter, gör man lumbalpunktion och hjärnröntgen på henne.

Ingenting hittas trots undersökningarna och Rebecka skickas sedan hem, med förklaringen att hon lider av stress och vätskebrist.

Trots att både Rebecka och hennes mamma utrycker oro över att vaccinet kan ha orsakat svimningsanfallen, tar sjukvården inte fasta på det, utan man hittar på en nonsensförklaring, ”stress och vätskebrist”

Okunskap eller mörkning?

Dokumentären 112 på liv och död visar av en händelse hur det kan gå till när sjukvården missar att ställa rätt diagnos, som helt klart är -vaccinbiverkning i det här fallet. Istället för att rapportera det som en vaccin-biverkning avfärdar man det som ”stress och vätskebrist”

Dokumentaren 112 på liv och död del 27 kan ses här gratis fram till 24/10

Marina Szöges

—————–

Uppdaterat 19 oktober: jag vlll tillägga att avsikten med reportaget i programmet ”112 på liv och död” var inte att avslöja en vaccinskada. Detta faktum kom fram mer som en bisak, som sedan inte nämndes vidare i programmet. Men som jag här ovan poängterar.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.