Uppsala Universitet, VoF, Fuglesang och SvD smutskastar alternativmedicinen

7
808

Det handlar inte om en renhårig debatt om alternativ och skolmedicinens fördelar och nackdelar utan om en ren och skär smutskastningskampanj med syftet att ingjuta maximalt tvivel hos allmänheten.

Styrkan i kampanjen ligger i ryktesdestruktion genom ett spridande av tvivel baserat på spekulationer om att alternativpreparat är skadliga och att alternativmedicin är värdelös per se. Man vill att en uppskrämd allmänhet ska kasta sig i famnen på skolmedicinen.

Svenska Dagbladet har under perioden 7 juli 2011 och fram till dagens datum låtit publicera en lång rad artiklar (minst 6-7 st) som angriper homeopatin. Läs mer: NewsVoice


7 KOMMENTARER

 1. Påstår du att eran ”kampanj” för homeopati är renhårig? Det är väl ett skämt.

  Det finns anledning att upprepa det gamla ordspråket om att man inte skall kasta sten när man sitter i glashus!

   • Att tala om att bluffmedicin är bluff är ren upplysning! Att kalla sanning för bluff och bluff för sanning som Marina gör blir väldigt komiskt. Ett lite hysteriskt sätt att försöka sprida lögner.

    • Du har inte den allra minsta aning om vad du säger Peter, vet du om att det är olagligt att påstå saker som du gör och att du kan bli stämd för det du säger?

     Du står och påstår en massa lögner som kan stå dig dyrt, vore jag dig skulle jag omedelbart ta tillbaka det du skrivit.

     Var du glad att inte Marina har dragit detta längre!!

  • Har du provat Homoeopati? Har du någon aning om vad du pratar om eller är du bara arg på alternativmedicin?? Vet du att många blir hjälpta av alternativmedicin?? Tror du att alla ljuger? Jag och min familj har använt oss av Homeopati i många år och det är det absolut bästa som har hänt mig. Vi har sluppit många starka mediciner pga av detta och jag har i många år tänkt att det är så sorgligt att propagandan är så stor i Sverige att inte fler använder sig av det. Jag vet att det fungerar för jag har provat det vid många tillfällen och många runt mig använder sig av det. Alla blir tyvärr inte hjälpta ändå av detta men det blir man inte i vården heller. Om du har provat och inte fått hjälp betyder inte det att det är lögn. Om du går till läkaren och inte får hjälp, kallar du då honom en lögnare? Det händer ofta att människor inte får hjälp av vården och väldigt många blir felbehandlade. Varför påstå att Homeopati är farligt när det vi betalar skattepengar för har så många offer??

 2. Man undrar varför homeopati ses med så oblida ögon av de svenska myndigheterna som också har en negativ, arrogant och missunnsam inställning till övrig alternativmedicin. Tror de att bara de vet bäst? Hur kommer det sig att integrativa/komplementära metoder används även i universitetskliniker i övriga Europa med stor framgång? I Schweiz och Tyskland finns apotek (inte bara drugstores) som säljer homeopatiska medel och där apotekaren själv är utbildad homeopat. Det har kanske med den kungliga svenska avundsjukan att göra, dvs ”Surt, sa räven”. Hade Hahnemann varit svensk istället för tysk så hade våra myndigheter inte bara tillåtit homeopatin i Sverige utan även försökt att övertala resten av världen att använda den. Det är allmänt känt att svenskar vet bättre än alla andra, eller hur? Våra myndigheter vet bäst i världen, tror de. Omyndigförklarar de de tyska myndigheternas förhållning till homeopati och andra framgångsrika metoder som hypertermi för cancer, m.m.? Nej, Sverige är något av ett bakvatten vad gäller okonventionella behandlingar, och vi kommer att kämpa i motvind så länge folk med deras inbyggda mindervärdeskomplex har för hög tilltro till hälsomyndigheterna och för hög respekt för skolmedicinska läkare att ifrågasätta en behandling.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.