Livsfarlig barnbok om naturlig hälsa

7
1227

 

Stefan Whilde ger svar på tal till tidningen ETC om osakliga kritik av hans nyutkomna bok. Där Whilde bland annat gör en jämförelse mellan ETC artikeln och bokbål i nazistyskland på 30-talet.

Man kan starta bokbål och bränna böcker på många olika sätt, men syftet är alltid detsamma: Att tysta det öppna samtalet, att förlama människors rätt till valfrihet och att styra demokratin i ”rätt” riktning.

Metoden: Hetsa människor genom att skrämma dem med det som skrämmer allra mest – att behöva ta eget ansvar.

Orsaken: Rädslan för det okända, det oliktänkande, det främmande, rädslan för andra människors oberoende och frihet.

 

Text: Stefan Whilde

Den 26:e augusti släpptes min barnbok HÄLSA FÖR BARN, med illustrationer av Louise Nocky.

Boken handlar om hälsa på naturlig väg. Den berättar om vårt immunförsvar och hur det fungerar, om läkekonsten homeopati men också om skolmedicinen, den berättar om barnsjukdomar, feber, virus och bakterier. Mycket av det som boken tar upp har vi människor vetat i evigheter. Det är gammal, tidlös visdom i all enkelhet.

Men tidlös visdom skrämmer, för inte sällan är den allt annat än salongsfähig. Den är tvärtom en smula obekväm, om man så säger. Och inordnar sig i ledet gör den inte heller.

Och då finns det krafter, element i samhället som har en fyrkant vari allt ska passa, och det som inte passar ska bort.

Tidningen ETC tror på sanningen. Sin egen sanning. Och det finns bara en sanning enligt ETC och det är ETC-sanningen. Allt som avviker från den är fake news, det är faktaförnekelse, det är olämpligt, ovetenskapligt, konspiratoriskt och livsfarligt. Myntet har bara en sida, punkt slut.

Exakt samma renläriga verklighetsuppfattning hittar vi i föreningen VoF. Och det är kanske inte så förvånande för någon egentligen att dessa två självutnämnda grindvakter för den enda tillåtna sanningen är bästa bundisar.

När en bok har release hör det till god ton att skicka ut en pressrelease av något slag. Antingen från ansvarigt förlag eller direkt från författaren (om man vill vara mer personlig). Min pressrelease hade i det här fallet en medvetet kittlande rubrik. Den löd: ”Första vaccinkritiska barnboken på svenska”. Och att vara kritisk är ju något bra – så länge man är det på rätt sätt förstås och håller sig inom fyrkanten.

Tidningen ETC och föreningen VoF gjorde gemensam sak och startade ett drev mot mig och barnboken HÄLSA FÖR BARN.

Ett par andra aktörer inom media hakade troget på medan resten av aktörerna försökte tiga ihjäl hela saken. ETC:s recension av boken, med titeln ”Varning utfärdas – Livsfarlig barnbok”, satte tonen. Hundratals, kanske tusentals troll och näthatare hörde av sig med fina hälsningar som till exempel ”jag ska våldta din gravsten och pissa på den”, ”barnamördare”, ”du kommer att dö, din homeopatjävel”, ”jag ska köra en vaccinspruta genom halsen på dig” och annat mäkta poetiskt.

Drevets primära syfte och underliggande signal var att tända på ett digitalt bokbål genom att hetsa de poetiska brevskrivarna till att med påtryckningar och hot riktade mot bokhandelns kedjor och butiker försöka få bort boken från marknaden. Vilket de tycks ha lyckats med. Eller har de?

Vi har sett det otaliga gånger genom historien, vi såg det på kristallnatten i Tyskland november 1938, när alla ”olämpliga” och ”oliktänkande” böcker brändes på bål. Det fanns bara en sanning där också. Myntet hade bara en sida och gud nåde den som vände på myntet och sa: ”Nej, men titta här – det finns visst en baksida också… eller en annan framsida!”

Bokbål borde höra till historien, en historia vi aldrig vill få tillbaka

 

I fallet med HÄLSA FÖR BARN så förlåter jag VoF, ETC och deras svans av följare av två skäl: De visade vem de är när det hettade till – rädda för en barnbok. Så nu vet vi vilka ynkryggar de är. Och de bidrog högst aktivt till att försäljningen av boken sköt i taket. 1:a upplagan sålde slut direkt och andra är på väg, rykande färsk, från förlagets tryckeri. Två stora bokkedjor verkar ha gett vika och dragit in boken. I gengäld har hundratals andra kanaler öppnat sig tack vare ett fantastiskt stöd från tusentals människor som har två sidor på sina mynt och som respekterar att sanningen har rätt till många olika ansikten.

Vad VoF och ETC inte förstår är detta: När en etablerad och självpåtaget auktoritär röst, som både VoF och ETC är eller gärna vill vara, försöker tysta ner och censurera något för hela befolkningens räkning, då slår delar av befolkningen bakut och gör precis tvärtom, de startar gräsrotsrörelser.

Idag, tack vare människors osjälviska och obevekliga engagemang, är HÄLSA FÖR BARN en gräsrotsrörelse. Och rörelsens programförklaring är hur enkel som helst:

Demokrati.
Valfrihet.
Öppenhet.

Det är dessa tre ledord vi alla kommer att tänka på när vi hör barnbokstiteln HÄLSA FÖR BARN.

”Där man bränner böcker bränner man till slut även människor.” / Heinrich Heine

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopatisk läkekonst

Beställ HÄLSA FÖR BARN direkt via den här länken: http://www.litenupplaga.se/1907

Förhandsbeställ Stefan Whildes kommande bok ”Homeopatins fantastiska värld! Myter och lögner om homeopati”. Länk: http://www.litenupplaga.se/1915

7 KOMMENTARER

 1. Grattis Stefan! Vi behöver fler som du med pondus! Etablissemanget visar så tydligt vilka fula metoder de arbetar med. Snart kommer vi på AlmaNova ut med en artikel med prins Charles – där han förespråkar homeopatin och även erbjuder den på hans eget Wellness Center i Skottland. Där har vi en till person med ryggrad.
  Vi på AlmaNova kommer definitivt recensera även denna bok du skrivit. Vi skyggar inte för läkemedelsindustrin gigantiska makt!

 2. Våga vara kritisk, våga ta egenansvar, våga få kritik.
  Rädsla för oliktänk ger noll i energi och utveckling.
  Tack för att modiga orädda människor finns!

 3. Hahnemann, homeopatins grundare, gillade ju vaccinering. Ignoreras hans uppfattning i frågan? (”The remarkable salutary result of the widespread use of Jenner’s cowpox vaccination”, fotnot till aforism 46, Organon 6:e uppl.)

  • Hej Peter! Har du läst Organon från pärm till pärm?
   När jag läste din kommentar tog jag fram Organon och lusläste fotnot 46, men hittade ingenting om att Hahnemann skulle ha skrivit ”The remarkable salutary result of the widespread use of Jenner’s cowpox vaccination”. Nu har jag visserligen bara den svenska Organon, men hittade inte översättningen av ”Det anmärkningsvärda nyttiga resultatet av den utbredda användningen av Jenners smittkoppsvaccination”

   Vill du vara så vänlig och ge en bättre förklaring till var detta står och i vilket sammanhang Hanhemann ska ha sagt detta. Jag vill också fråga, men visst menade du fotnot 46 till aforism 38? Fotnoten till aforism 46 handlar om något helt annat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.