– Vi älskar homeopati

1
920

 

Fredagen den 12 april 2013 hälsade jag på hos Viveca Wilhelmsson och hennes nya homeopatiklass på FolkhetsHus i Norrtälje

CIMG1421
Från vänster; Ingalill Tunliden, Yeganeh Ismailova, Lala Taghiyeva, Viveka Wilhelmsson, Elin Hamrén, Mia Pantzar, Cecilia Strid Pettersson och Jeanette Andersson

 

Jag möttes av entusiastiska elever som precis i dagarna snart avslutar sitt första studieår. De berättar för mig vilka erfarenheter de tidigare har och varför de blev intresserade av homeopati.

Här nedan en liten redogörelse vilka motiv man kan ha för att vilja bli homeopat.

Hälsporre

Först berättar Mia Pantzar från Rönninge, varför hon valde att studera till homeopat:
-Jag har alltid varit intresserad av alternativmedicin, speciellt homeopati. Och det bästa jag har gjort är att börja studera homeopati. Efter jag studerat en tid hos Viveka, förstod jag att hon kunde sina saker  och nu går jag och hela min familj på konsultation hos henne. Jag hade hälsporre och två veckor efter första besöket var den borta och dessutom har jag blivit ”lugnare”, säger mina kurskamrater. Och det bästa av allt att först var mina barn emot att jag började studera homeopati, men nu har de märkt att homeopati fungerar och har ändrat sig.

Håravfall

Ingalill Tunliden från Vallentuna berättar att hon för 20 år sedan höll på att tappa håret, det blev tunnare och tunnare. Eter några veckors homeopatisk behandling började hårbottnen kännas stram och hår började växa tillbaka igen. Nu vill hon bli homeopat för att kunna hjälpa andra och även stärka sin egen hälsa.

Jag älskar homeopati

Yeganeh Ismailova kommer från Finspång.
– I hemlandet använde hela familjen homepati. När vi flyttade till Sverige fortsatte vi anlita homeopat. Jag hade en dröm att hjälpa människor och kom på, varför inte homeopati? Homeopati gör mirakel med hälsan, så jag bestämde att jag skulle lära mig homeopati och nu känner jag att jag har hamnat rätt och vill jag hjälpa människor att bli friska. Jag älskar homeopati.

Blivande sjuksköterska och homeopat samt nobelpriset

Lala Taghiyeva, Täby berättar att hennes mamma led av huvudvärk och tinnitus och nu två år efter lyckad homeopatibehandling är hon fortfarande besvärsfri. Lala bestämde sig för att utbilda sig till homeopat och paralellt med homeopatistudierna pluggar hon också till sjuksköterska Hon säger att det är stor skillnad mellan de två utbildningarna vad gäller förklaringen varför man blir sjuk. Inom homeopatin finns alltid en förklaring men i  utbildningen till sjuksköterska får hon aldrig veta orsaken, utan när hon frågar varför människor blir sjuka, säger de – ”det är bara så och om du hittar en förklaring varför människor blir sjuka, så kommer du få nobelpriset”

Fått bra hjälp vill nu lära sig behandla andra människor

Elin Hamrén, Sollentuna berättar att hon gått länge hos homeopat och fått mycket hjälp och efter en tid kände hon att hon ville studera till homeopat för att själv börja behandla andra människor och hjälpa dem att bli friska. Liknande säger också Cecilia Strid Pettersson från Norrköping och menar att hon känner en frustration över den traditionella sjukvården och berättar att både hon och hennes barn har fått jättebra hjälp av homeopatin.

Homeopat i andra generationen 

Jeanette Andersson från Göteborg berättar att hennes mamma är homeopat och har genom henne förstått att homeopati har förmåga att bota kroniskt sjuka människor, att det finns ett hopp för dem inom homeopatin. Jeanette har känt i många år att hon vill studera till homeopat, det har varit en dröm för henne och nu har möjligheten och tiden kommit.

Viveka Wilhelmsson rektor för Medicaskolan har förhoppning att framöver kunna starta en ny grupp varje år. Hon anser det är mycket viktig att ligga i för att utbilda så många homeopater som det bara är möjligt.

– Folk blir sjukare och sjukare, man ser att bakterier blir resistenta, folk blir beroende av kortison och vaccinskadorna ökar. Snart kommer folk få upp ögonen att homeopati behövs och när den dagen kommer blir det hög efterfrågan på skickliga homeopater.

Hittills har hon utexaminerat ett 40-tal homeopater. I sommar åker 18 före detta och nuvarande elever till Alonissos på vidareutbildning med George Vithoulkas och Erik van Woensel

Den nya gruppen är liten men naggande god. Sju inspirerade människor har satt sig i skolbänken för att skaffa sig en yrkesutbildning till homeopat. Vi som vet att homeopati är en fungerande läkemetod vill att fler studerar homeopati och att vi tillsammans hjälps åt att få ut kunskapen att homeopati har förmåga att bota både akuta och kroniskt sjuka människor.

Kort sagt. Folk behöver få veta att homeopati kan bota sjuka människor. Att den som har gett upp hoppet, men provar homeopati har chans, trots sjukvårdens tillkortakommande, att bli frisk igen.

Text: Marina Szöges

 

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Jag är tacksam över att människor är inspirerade lära sig homeopati. Jag vill att de får riktigt goda framgångar i sitt fortsatta liv och får möjlighet hjälpa många från besvärliga sjukdomar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.