Valfriheten minskar för homeopatpatienter i England

4
575

 

Mayne 2012Sedan några år tillbaka är Homeopatin ständigt under attack i England. Mörkermän arbetar hårt för att ta bort homeopatin från folket. Här nedan berättar Mayne Sundewall-Hopkins hur läget är.

– Ja, det är tyvärr illa beställt beträffande homeopatisk behandling inom sjukvården i UK – sedan vi fick ny regering i maj 2010! Nästa val är 2015 och förhoppningsvis får de stryka på foten då! Tills dess kommer det alldeles säkert att bli svårare (om ens möjligt!) för NHS -patienter att kunna välja homeopatisk behandling och för de få läkare inom sjukvården som utövar homeopati.

Som jag förstått det, har informationen inte ens delgivits alla homeopati-patienter.

Jag hörde t ex från två patienter, som fått regelbunden homeopatisk behandling (en längre tid) på ett mindre sjukhus i Devon, att när de kom dit för sedvanlig behandling, fick de höra att det var sista behandlingen. Homeopati-avdekningen på det mindre sjukhuset skulle upphöra vid dagens slut(!) och ville de fortsätta med homeopati fick de hädanefter ta sig till Bristol (en lång, ofta omöjlig, resa för den som är sjuk!). Av en annan patient hörde jag att när de ringde för att boka en ny tid – hade numret helt enkelt upphört!!

Petitionen tycks inte heller ha kommit till allmänhetens kännedom.

Mycket sker bakom allmänhetens rygg och som vanligt, när det gäller verkligt viktiga saker, är det misstänkt tyst i media.

Jag har skickat massor av information (åt alla håll!), sedan jag först hörde talas om detta – men av någon anleding verkar de som går privat inte engagera sig i frågan. Jag har inte hört talas om några protester från NHS-personal heller. Kraftiga nedskärnngar inom sjukvården (..ja, överallt i samhället!) gör det än mer besvärligt – så många är antagligen oroliga för sina jobb. Jag har inte hört något om protester från patient-organisationer eller de homeopater som arbetar privat heller.

Detta berör ju alla människor. Det handlar ju om frihet – friheten att kunna välja behandling. Jag har engagerat mig i frågan därför att jag anser att sjukvården ska finnas till för alla i samhället – och för att de patienter som så önskar ska kunna välja homeopatisk behandling om de vill.

Att det ska vara så svårt att få folk att förstå att vi måste PROTESTERA MERA! Att vi behöver engagera oss i samhällsfrågor – inte bara det som berör Sverige eller UK utan även i Europa och i resten av världen.
Vi måste öppna våra ögon för vad som kommit att bli norm – att sjukvården inte fungerar – att hela samhället ‘vadar i gifter’!!

Det är så otroligt många människor som använder homeopati, örtmedicin, vitaminer & andra kosttillägg och en massa annat som borde ha sin rättmätiga plats inom sjukvården. Myndigheterna behöver tänka om. Vi är många som är trötta på att bli förgiftade med syntetiska preparat i medicn och inte minst i vår föda!

Tack vare HOMEOPATI mår jag så otroligt mycket bättre idag än för bara ett och ett halvt år sedan. Det hade helt enkelt inte varit möjligt för mig att skriva detta inlägg då. Jag är så tacksam för att jag mår som jag gör idag och vill verkligen att möjligheten till homeopatisk behandling ska finnas inom sjukvården både i UK, Sverige och i resten av världen.
Jag har sagt det förut ..och säger det igen – vi behöver PROTESTERA MERA!

Text: Mayne Sundewall-Hopkins

Läs också: Glasgow Homeopati sjukhus ligger illa till.
PetitionenNHS Greater Glasgow and Clyde: Save the Glasgow Homoeopathic Hospital !

4 KOMMENTARER

  1. Jag har skrivit på också. Det skall finnas möjlighet söka homeopatisk vård tycker jag också. Det borde även försvaras av de folkvalda som ansvarar över gemensamma vårdresurserna och folks chanser till vård på olika sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.