Sven Backlund strider för homeopatiska läkemedel

0
1010

Från och med 1 maj måste alla homeopatiska läkemedel som säljs i Sverige vara registrerade på Läkemedelsveket. Den homeopat eller annan person som skickar efter icke registrerad homeopatisk medicin, riskerar att hamna i fängelse.

Skojar inte, homeopatiska läkemedel, som per definition är sockerpiller, får inte tas över gränsen, om den inte är godkänd i Sverige, inte ens från ett annat EU-land. Den som gör det kan få allt mellan böter och fängelse, upp till ett år.

Nu har det börjat mullra bland homeopater och tillverkare av homeopatiska läkemedel. Vi vill ha våra mediciner kvar.

Sven Backlund ägare av Biosan och ordförande för den svenska leverantörföreningen och skandinavisk representant i Bryssel för homeopatikabranschen vill att även legitimerad personal ska få använda homeopatiska läkemedel.

Den 1 maj måste alla homeopatiska medel vara kvalitets- och säkerhetsgranskade av Läkemedelsverket, enligt ett EU-direktiv. Och de registreras som läkemedel, men trots det får inte läkare ge homeopatiska läkemedel till sina patienter.

Fram till nu, men snart kanske även läkare och annan legitimerad personal får använda homeopatiska läkemedel

Enligt SöderhamnsKuriren har Hans Rudstam, tillsynsläkare på Socialstyrelsen, sagt att det kan ”vara acceptabelt att legitimerad vårdpersonal använder homeopatiska läkemedel” men tillägger ”man får inte ersätta den vanliga skolmedicinen med det, men ibland kan det behövas som ett komplement för patientens bästa”

Att legitimerad personal också får använda homeopatisk medicin är helt rätt. Men då uppstår frågan, tänk om det slår över, och helt plötsligt får bara läkare använda homeopati. Ur en homeopats synvinkel, skulle det bli väldigt fel.

Men så får det inte bli, menar  Sven Backlund, som vill att både homeopater och legitimerad personal ska få använda homeopatiska läkemedel och han vill också att homeopater och läkare ska börja samarbeta, med varandra.  
Läs mer: helahälsingland.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.