Skriv på och stöd Vidarkliniken

2
1271

.

”Vi hoppas att kampanjen för Vidarkliniken och våra antroposofiska läkemedel kan engagera Er så mycket som bara är möjligt! Under debatten i våras fick vi starkt motstånd och för att vi skall kunna få politiker att våga gå emot tunga remissinstanser behöver vi riktigt många röster. Tacksam om Ni vill engagera er att verkligen få ut kampanjen, det är vår största chans”

Ursula Flatters
Spec Allmänmedicin Utvecklingschef

.

Direktlänk till namninsamlingen >>> 

 

 Värna vidarkliniken
Nu är det dags att visa vårt engagemang för Vidarkliniken! Vidarkliniken och tillgången till integrativ vård i Sverige är hotad om inte våra politiker tar beslut om att införa en ny paragraf i läkemedelslagen som godkänner antroposofiska läkemedel.

Stöd kampanjen Värna Vidarkliniken

 

Värna Vidarkliniken är en kampanj initierad av sjukhusets patienter och som syftar till att samla in underskrifter för att visa riksdagen det starka stöd som finns för integrativ vård i Sverige idag. Förutom att skriva under med ditt namn, kan du även skicka ett färdigskrivet mejl till folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström.
.

Patienternas egna berättelser

 

Fem patienter berättar om Vidarkliniken

 .

Integrativ vård ökar i popularitet

 

Integrativ vård vinner alltmer mark och många EU-länder har infört den av EU rekommenderade speciallag som krävs för att göra integrativ (komplementär) medicin tillgänglig. Antroposofisk vård är en del av det som kallas integrativ vård, och den äldsta integrativa vårdformen i Europa. I Sverige har vi i dagsläget enbart ett sjukhus som kombinerar traditionell skolmedicin med antroposofisk vård – Vidarkliniken i Järna.För att de antroposofiska läkemedlens och Vidarklinikens framtid långsiktigt ska säkras, krävs ett beslut av riksdagen att införa paragraf 16:2 i läkemedelslagen samt att den formuleras så att läkemedlen verkligen blir tillgängliga i Sverige framöver.Eftersom flera tunga instanser i Sverige har uttalat sig emot ett fungerande regelverk är det nu viktigt att alla röster hörs och att vi tillsammans visar våra politiker att detta är en angelägen demokratisk fråga.

 .

Så kan du hjälpa till

 

Vi behöver din hjälp att sprida detta vidare. Här kommer några förslag på sådant du kan göra för att hjälpa till:

  1. Signera namninsamlingen.
  2. Mejla dina kontakter och uppmana dem att också signera namninsamlingen, antingen genom att mejla dem länken till detta e-post (http://eepurl.com/bwWgFD) eller genom att klicka på ”forward” här nedanför.
  3. Tipsa om namninsamlingen på din verksamhets hemsida.
  4. Tipsa om namninsamlingen på din verksamhets Facebooksida.
  5. Gilla Värna Vidarkliniken på Facebook och följ oss på Twitter.
  6. Bjud in dina egna Facebookvänner att gilla Värna Vidarklinikens Facebooksida.
  7. Ladda ner och skriv ut vårt kampanjmaterial: Affisch, Flyer, Namnlista. Kontakta oss via info@varnavidarkliniken.se om du hellre vill få materialet postat till dig.

 

 

 

 

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.