Skolmedicinen som dödar är ett verkligt problem – inte att jaga troll

4
898

 

Torbjörn Sassersson: Christer Sturmark gör en ny attack mot alternativ-medicinen på Newsmill med artikeln ”Homeopati är trolldom som kan döda”.

Han har vaskat fram att en pojke inte fick rätt vård och vill därmed förkasta en hel läkekonst. Sturmark borde istället lägga energi på riktiga problem som att skolmedicinen orsakat 783 936 läkarframkallade dödsfall bara i USA.

Uppgiften [om 783 936 dödsfall] kommer från rapporten ”Death by medicine”.

Den konstaterar att en grundlig genomgång av medicinska artiklar och statlig hälsostatistik visar att amerikansk skolmedicin ofta gör mer skada än nytta. Siffrorna som redovisas är skrämmande. De påvisar att kostnaderna är astronomiska och som vanligt är den enda part som tjänar något på det läkemedelsindustrin och den enda part som förlorar de drabbade patienterna, både som försökskaniner och skattebetalare. I övrigt förlorar självklart skolmedicinen sin trovärdighet eftersom den framstår som humbug.
Läs mer: News Voice

 

4 KOMMENTARER

 1. Varje år avlider upp till 3000 svenskar av biverkningar från läkemedel och detta gör det till en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige. Och enligt forskare är detta bara en liten del (mörkertalet är stort) av det verkliga antalet dödsfall som sker till följd av läkemedels biverkningar. Tidigare studier har nämligen visat att endast några få procent av alla biverkningar rapporteras till Läkemedelsverket, trots att alla förskrivare har skyldighet att rapportera alla misstänkta biverkningar.

  Hur många dör av behandling med homeopatika? Inget känt fall finns överhuvudtaget vad jag vet.

  • Det finns, som du skrev, ett stort mörkertal av biverkningar. De rapporteras oftast inte då det tillhör det normala att de skall finnas. Dessutom saknas tid att skriva sådana rapporter. Alla läkemedel har biverkningar, det är ju kemi,något konstgjort.
   Dessutom skapas det sjukdomar, tex kolesterolmyten, för att sätta skräck i befolkningen.
   Rädsla, skräck är ett mycket effektivt manipulationsmedel.
   Blodtrycksnormerna har också ändrats varför en stor del av befolkningen helt i onödan äter blodtrycksmediciner, som de dessutom mår dåligt av.
   Jag har en stor tillit till alternativa metoder och jobbar inte längre som sjuksköteraka, I min yrkesutövning är jag inte tillåten att säga annan än vad jag lärt i min sjuksköterskeutbildning.
   Inget av allt det jag själv lärt mig om alternativmedicin och som jag tror på fär jag delge patienter. Då kan man ta min legitimtion ifrån mig.

   • Det är ledsamt när sjukvårdspersonal är förhindrade att ge bra, säker vård bara för att en höjdare har bestämt att man inte får ge sånt.

 2. VoF och deras kompisar är som kloning av Måns och Bill och Bull. Första gången jag läste dem i pressen blev jag mycket chockad. Men nu tror jag att dessa sagogestalter gör stor nytta genom att gestalta hur vår sjukvård urartat och hur drogade vi alla mer eller mindre är. Jag har i alla fall lärt mig mycket av deras envisa fars.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.