Ny bok: Den inre evolutionen – vägen till hälsa av Chris Jörgenfelt

2
794

Boken finns att köpa här: Holistic Science Publisher

Homeopaten Chris Jörgenfelt har nyligen kommit ut med en ny bok, där hon går ner på djupet och förklarar bakomliggande orsaker till sjukdom och hur hon genom att ge rätt anpassat läkemedel inte bara botar sjukdomar utan också hjälper sina klienter att växa som människor.

Här nedan först en bokrecenson av Niklas Svahn och därefter några frågor till författaren.Chris bok

Niklas Svahn: Detta är en fantastisk bok! Ett varningens ord dock, du kommer inte att se på livet på samma sätt efter att du läst den. Det är en bok med många dimensioner – allt från att förklara dagens hälsokris till att rädda planeten.

Chris Jörgenfelt gläntar på en dörr till ett helt nytt sätt att uppfatta verkligheten.

Vi får förklaringar till hur kroppens eget skyddssystem sinnrikt är konstruerat för att skydda alla livsviktiga organ och hur den etablerade medicinen slår krokben på självläkningsprocessen genom att enbart behandla de fysiska reaktionerna och glömma att räkna in tankar och känslor med ett holistiskt perspektiv.

Hjärnans uttryck formas av våra upplevelser från det att vi föds. Beroende på våra upplevelser skapas mer eller mindre obalans mellan hjärnhalvorna som i sin tur ger förhöjda stressnivåer och olika fysiska/psykiska sjukdomar uppstår.

Boken visar hur vi genom att följa kroppen och dess intelligens kan leva ett oändligt mycket rikare liv. Ett liv som gör att allt liv på jorden blomstrar. Det som krävs är en utveckling av våra personliga egenskaper.

Du kommer kanske inte att gilla eller samtycka till allt som står i boken, men den kommer garanterat att påverka dig. Du kommer inte att tänka och uppleva saker på samma sätt som förut.

Man inser att det är strävan efter njutning och makt som hindrar oss från att känna frid och gemenskap med allt på planeten. När vi blir medvetna om att vi också är en del av naturen kommer vi att sluta att bryta ner allt på jorden. För vilken förnuftig varelse kapar sina ben för att kunna springa fortare?

Niklas Svahn

Intervju med Chris Jörgenfelt för Dagens Homeopati

Fråga: Varför har du skrivit boken?

Chris-JorgenfeltChris: Min behandlingserfarenhet inom holistisk homeopati gav mig en gradvis ökande förståelse för bakomliggande orsaker till kroniska sjukdomar. När jag sökte efter vetenskaplig forskning som styrkte mina upptäckter fann jag en rad internationellt erkända och framstående forskare som inom sina respektive områden hade fått fram överensstämmande fakta. Då föddes tanken på att skriva en bok som presenterar en helhetssyn på hälsa.

Fråga: Hur länge har du arbetat med boken?

Chris: Projektet har tagit minst fem år. Först tog det tid att studera slutsatserna från de professorer och forskare som presenterar en helhetsbaserad vetenskap om hjärnan, stressystemen och kroppens fysiologiska reaktioner. Manuset har växt fram undan för undan och sista året har ägnats åt finputsning av texten samt layout och redigering.

Fråga: Hur mycket homeopati handlar boken om?

Chris ; Eftersom jag har skrivit boken för allmänheten, som dessvärre till största delen tror på skeptikernas lögner om homeopati, håller jag en lägre nivå på informationen om homeopati i boken. Men samtidigt finns den holistiska homeopatin med genom hela boken när jag förklarar hur en holistisk hälsomodell förändrar synen på sjukdomsbehandling. I ett av kapitlen om hjärnan beskriver jag även hur olika homeopatiska medel speglar egenskaperna hos hjärnhalvorna.

Boken är en upplysningsbok om hälsa till allmänheten, men har samtidigt ett filosofiskt djup eftersom människan inte är en biologisk maskin utan har en avgörande inre dimension av känslor och tankar.

Fråga: Vad innebär holistisk homeopati?

Chris: Det är en behandlingsmodell som bygger på min erfarenhet av vad som måste förändras för att hjälpa mina klienter till en högre hälsonivå. Istället för att behandla sjukdomen hjälper jag dem att växa som människor, att öka sina inre resurser. Det medför att deras stressnivå sjunker och då lindras eller försvinner även deras fysiska symtom successivt. Behandlingen är helt baserad på likhetslagen similia similibus curentur men jag har gradvis fått en utökad kunskap om de homeopatiska medel, primärt de stora s.k. polycresterna, som krävs för att framkalla processen. Behandlingsresultaten som beskrivs i boken bygger på den holistiska homeopatin.

Fråga: Och slutligen vem skulle du helst vilja läste boken?

Chris: Alla som arbetar med eller är intresserade av hälsa, men framförallt bör socialminister Göran Hägglund läsa boken.

Marina Szöges
—————-o–o——————

Den inre evolutionen – vägen till hälsa (2013)
Författare Chris Jörgenfelt
Inbunden 300 sidor
Förlag Holistic Science Publisher

 

 

2 KOMMENTARER

 1. Köpte boken i helgen på hälsomässan i Solnahallen, ska bli mycket intressant att läsa den. Blir säkert en del nya infallsvinklar på begreppet hälsa.

  Det är en bok för alla skeptiker och dylika att läsa! De kanske skulle få sig en och annan tankeställare då…

 2. Köpte boken efter ett intressant samtal med författarinnan
  på Hälsomässan och gläds över att hon krossat ytterligare
  en förutfattad mening hos mig, nämligen om homeopati.
  En mycket speciell och intressant bok. Inte minst avsnitten
  om hjärnans utveckling.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.