Debattfälten åter öppna men nu strängare regler för debatt-sugna på Dagens Homeopati

9
772

Med anledning av skeptikers vilda framfart på debattfälten finns numera regler att hålla sig till:

Följande är inte tillåtet:

1. Personliga påhopp (ad hominem)
2. Att hota, trakassera och förtala
3. Stötande och obscena ord

Följande är önskvärt:

4. Kommentarer bör hålla sig till ämnet och fokusera på sakfrågor
5. Kommentarer bör vara sakliga och väl underbyggda

Kommentarer som bryter mot reglerna raderas.

Personer som bryter mot reglerna 1.2.3. stängs av från Dagens Homeopati.

Marina Szöges

—————————————————————————————————————

 

 

9 KOMMENTARER

 1. Detta är verkligen efterlängtat, det behövs raka enkla förhållningsregler så att vi kan hålla alla diskussioner på en bra nivå.
  Inlägg av skeptiker som bara förkastar allt genom att komma med dumma kommentarer som t.ex. ”Nej homeopati fungerar inte och det finns heller inga vetenskapliga studier som bekräftar det, finns inga fysikaliska möjligheter för att homeopati ska kunna fungera, det begriper väl vem som helst att sockerpiller inte kan bota osv osv…”, ska bli så skönt att slippa läsa!!

  Nu kan vi äntligen börja koncentrera oss på hälsa, genuin hälsa! 🙂

 2. Varför är det en bra nivå att inte försöka sätta sig in i varför vetenskapen i stort inte kan se att homeopati fungerar?

 3. Ser fram emot och önskar fler artiklar med fallstudier med riktiga patientfall och mindre ”vetenskap” då det mycket begränsade vetenskapliga området ofta inte har någon större koppling till vår riktiga verklighet vi lever i.

  • ”Den vetenskapliga metoden” är ju helt enkelt att man tittar på många fall på en gång och på det sättet försöker se hela bilden, en sak som helt enkelt inte går om man ser på fall ett och ett.
   Naturligtvis finns det många fall med goda resultat vid homeopatisk behandling, det som rör till det är att det finns det också vid skolmedicinsk behandling och även utan behandling för den delen.
   Enda sättet jag kan se är att under i övrigt likadana förutsättningar ge behandling A, B och ingen behandling alls till många patienter för att testa vilken – om någon – behandling som ger bäst resultat. Eller hur tänker jag fel?

 4. Grattis alla Stockholmare till en homeopati-akut! Så fantastiskt bra! Hoppas att det blir fler runt om i landet snart så att många människor får möjlighet att välja denna otroligt effektfulla medicin.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.