Nu börjar biverkningarna komma – 135 allvarliga biverkningar på barn och unga

15
29372

Enligt Läkemedelsverket har 135 (101) barn och unga (10-19 år) fått allvarliga biverkningar av Covid-vaccinet. Varav en har avlidit.

Uppdaterad 12 november 2021. Tre veckor efter publicering av artikeln. De äldre siffrorna inom parantes.

Fram till den 20/10 har det inkommit till Läkemedelsverket 175 (136) biverkningar som barn och unga har drabbats av, 135 (101) av dessa klassas som allvarliga biverkningar (1).

Av Pfizers vaccin har 23 flickor (17) och 40 pojkar (28) fått allvarliga biverkningar.
Av Modernas vaccin har 18 flickor (15) och 44 pojkar (31) fått allvarliga biverkningar.
Av AstraZenecas vaccin har 8 (8) flickor och 2 (2) pojkar fått allvarliga biverkningar.

Alltså på tre veckor har antalet biverkningsrapporter ökat med 34 allvarliga biverkningar på barn och unga mellan 10 – 19 år. Och då är det inte bara litet feber, ont i armen, eller utslag det handlar om utan allvarliga hälsotillstånd som tillexempel hjärtmuskelinflammation och förlamningar.

(Orden ”flickor” och ”pojkar” används eftersom de flesta i en grupp på 10-19 år är barn)


En allvarlig biverkning är en biverkning som har uppstått på grund av vaccin/läkemedel och som kräver sjukhusvård, leder till invalidisering eller döden.


Vad gäller AstraZenecas vaccin finns i gruppen 0-9 år, en pojke som har fått lindriga biverkningar.

Enligt Folkhälsomyndigheten (vecka 44) har 185 244 barn i åldrarna 12-15 år fått en första Covid-spruta. Vid samma tidpunkt hade 7 276 486, 16 åringar och äldre fått minst en spruta av Covid-injektionen (2).

Enligt Folkhälsomyndigheten (vecka 41) har 61 430 barn i i åldrarna 12-15 år fått en första Covid-spruta. Vid samma tidpunkt hade drygt 7.2 miljoner 16 åringar och äldre fått minst en spruta av Covid-injektionen (2).

Läkemedelsverket går igenom biverkningrapporterna med snigelfart

Allt som allt fram till den 11/10 (20/10) har det inkommit 83 278 (82 252) biverkningsrapporter till Läkemedelsverket. Men endast 13 459 (12 355) (16%) av dessa är handlagda. Det innebär att vi inte kan lita ett endaste dugg på att de här siffrorna som redovisas ovan stämmer. Det enda vi kan veta är att det är minimum vad som har hänt, och troligen är det många fler både barn och vuxna som har fått allvarliga biverkningar.

Till detta ska vi också lägga att studier visar att merparten av biverkningar aldrig skickas in till Läkemedelsverket. Det har dessutom framkommit att många läkare inte vet hur de ska göra för att rapportera in biverkningar.

Av de handlagda, alltså den 16 procent som man har gått igenom på Läkemedelsverket är 7 094 allvarliga biverkningar och 6 365 lindriga.

Text: Eva-Marina Szöges

Bild: Pixaby

 

Källa

1. Läkemedelsverket: https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner#hmainbody3

2. Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/

 

 

 

15 KOMMENTARER

 1. Det här är hemskt.

  Bryter mot allt som är gott och rätt.

  Du skall inte mörda.

  Ve dem som gör barn ungdomar och handikappade och andra svagare grupper i vårt samhälle illa!

  Vi måste bekämpa detta brott mot mänskligheten @

  • Samtidigt som jag inte håller med dig så säger jag – jag önskar att du hade rätt!

   För sanningen är att även fast Astras vaccin inte längre används, så droppar biverkningarna fortfarande in.
   Bara mellan veckan som redovisas och veckan innan har det inkommit 56 biverkningsrapporter på AstraZenceas injektion. Varav 15 registreras som allvarliga och en av dessa är ett dödsfall.

    • Det är inte redovisat på läkemedelsverket vilka allvarliga biverkningar det handlar om. Biverkningarna redovisas väldigt allmänt som i vilka organsystem de finns och det framkommer inte vilka av dem som är allvarliga.

     Om du vill kolla själv så hittar du länk i slutet på artikeln. Skrolla ner till tre klickbara länkar. Det är de tre vaccinerna som används i Sverige och på sidan 5 och 6 redovisar de var biverkningarna sitter, men inga diagnoser.

 2. En person, som pratar om problemet vaccinc-19, får samtal från en läkare, som berättar, att han under en dag, fått in 27 unga m blodproppar, så allvarliga, att de dör framför ögonen på sjukvårdspersonalen. Innan c-19-v, var det lätt att hjälpa dem, nu hjälper ingenting. O läkaren vågar inte anmäla, då kan han bli av med jobbet, är han rädd för. Så anmäl det som c-19 död istället, så får man inte obducera heller, eller vad görs?

  • Där har vi problemet, RÄDSLA. Folk är rädda på alla möjliga vis i den här plandemin.
   Men läkare, sjuksköterskor och övrig personal inom hälso- och sjukvården behöver nu våga berätta. Det duger inte längre att vara orolig för att förlora sitt jobb. Det är litet olika nivåer på problem. Men ett förlorat jobb kan inte värderas högre än ett förlorat liv i form av dödsfall eller livslång invaliditet.

 3. Trots att alla alarmsirener tjuter rakt in till se korrupta skurkhjärnorna så fortätter avlivningarna och nödgodkända stympningarna.

  Installera omedelbart verkligt kunnig och icke korrupt kompetens..

  Livstids fängelse hotar annars de nuvarande virrhjärnorna.

  Uttar Pradesh med ca 200miljoner människor har den senaste veckan ,”hela ” ett.
  OBS ett enda registrerat Covid dödsfall.

  Samtliga ges tillgång till Ivermectin som också används mot Denguefeber…
  Flockimunitet är redan uppnådd vilket kan jämföras fullt ut med exv Israels dödstal och famgångs ”strategin ”.
  Att fortsätta med påståendet att biverknings sprutorna är en lösning på influensan förefaller både korkat och samhällsfarligt.


  Sluta nu upp med (mass biverkningarna omedelbart.

  Och flyg omedelbart hit de verkligt kunniga och konstaterat lyckosamma epidimologerns ifrån Uttar Pradesh.

  NU.

 4. Tack för att sanningen om biverkningar kommer fram av vaccinet. Är bara förvånad över denna hysteri bland folk som blir inmatade av all vaccin som måste tagas. Tur att man tagit reda på om vaccinet och dess biverkningar. Och inte lyssnar på vad media går ut med i tv. Ovaccinerade är dom mest förståndiga och som vet vad det handlar om.så återigen tack för upplysningen

 5. Intressant hur folk bara stirrar och gör ingenting. Rädda. Nån säger – ni får inte göra nåt. – ni blir av med jobbet.- ni får böter. – Akta er för att göra nåt. DÅ! Ska ni se. HOT HAGLAR!
  Tänk om de som ståt bakom hoten är psykiatriska fårskallar. Har ni tänkt på det.
  Vi kanske ska göra som vi vill. Strunta i deras åsikter.

 6. När jag hör eller läser om det stora antalet vaccinerade tar jag det med en stor nypa salt då vi vid detta laget vet att det finns en tendens ( milt uttryckt) att få de ovaccinerade att känna sig som en minoritet och ”avvikande” från normen och på samma gång ingjuta en slags trygghetskänsla i de vaccinerade så de å sin sida skall känna att de är som ” de flesta” och inom den normala normen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.