Nordiskt homeopatiskt seminarium i Norrköping

0
733

 

Helgen 19-21 september spenderade jag på en Nordisk konferens arrangerad av SAKH och NAKH. Denna gång var det den karismatiska Jorgos Kavouras (Grekisk läkare och homeopat, Associated Professor (UMFT) for Integrative Medicine and Homeopathy) som föreläste kring temat akutbehandling.  

Artikel av Cecilia Strid Pettersson

Norrköping1
Vi var ett glatt gäng från Sverige, Danmark, Finland och Grekland som träffades på Grand Hotell i Norrköping för att umgås och ta del av en massa klokskap.

Vi fick tips om vilka frågor vi bör ställa till patienten vid lunginflammation och vid feber för att kunna repertorisera så säkert som möjligt, vi gick också igenom vilka medel som är mest frekvent förskrivna vid dessa åkommor.

De patientfall vi tittade på var samtliga akuta och handlade bland annat om en patient med ulcerös kolit, komplicerat av det moderna läkemedlet monocolonal antibodies, ett barn med tandvärk, ett fängslande fall där en kvinna bytte ut män mot överdriven städning, även ett live case hann vi med. Allt uppblandat med Kavouras härliga historier och många skratt.

Som bonus fick vi oss en retorikövning som proffsiga Margot Granvik höll i. Margot är homeopat och journalist och har hållit retorikkurser för bland annat politiker. Vi fick öva på att presentera patientfall för varandra, allt för att lära oss att hålla samtalet på en lagom nivå samt att fånga lyssnarens intresse och väcka känslor. Jag tror att samtliga deltagare tyckte att det var lärorikt och lite skrämmande att kliva utanför komfortzonen. Vi fick även möjlighet att bli videofilmade med personlig feedback och coachning. Mycket nyttigt!! Hoppas vi får se mer av detta i framtiden!

Härlig samvaro på luncher och raster där Svenska Föreningen för Klassisk Homeopati så generöst sponsrat. På lördagskvällen träffades vi i hotellets matsal och hade tid till intressanta samtal, många skratt och en och annan sång.

Jag kan varmt rekommendera alla att passa på och lyssna till Jorgos Kavouras nästa gång han kommer till en föreläsningssal nära dig.

Text: Cecilia Strid Pettersson

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.