Namninsamling: Tillåt alternativmedicinsk behandling av barn under åtta år i Sverige!

0
682

 

Vi anser att det ska vara lagligt att behandla alla barn med komplementär- /alternativmedicin i Sverige, även de som är under åtta år. Sverige är det enda landet i Europa som enligt lag förbjuder detta. 

Gå direkt till namninsamlingen här.

Barnbehandling är tillåtet i övriga Europeiska länder och i vissa av dem är alternativmedicinska behandlingsmetoder som homeopati, osteopati, akupunktur m.m. integrerade i den traditionella vården då man ser stora fördelar för barnens hälsa och tillfrisknande.

I de flesta Europeiska länder faller det sig naturligt för många föräldrar att söka alternativmedicinsk vård och behandling för sitt barn parallellt med sjukhusvård. Även många läkare använder sig av alternativmedicinska behandlingsmetoder för att nå bästa och snabbaste läkning för barnen.
Sverige har däremot ett förbud för läkare att använda alternativmedicin över huvud taget.

Många föräldrar väljer att resa till våra grannländer med sina barn för att kunna ge dem alternativmedicinsk vård och behandling när de är sjuka eftersom det är olagligt i Sverige.
Det borde vara tillåtet i Sverige med!

Ge föräldrar rätt att lagligt söka alternativmedicinsk vård och behandling för sina egna barn oavsett barnets ålder.

Ge föräldrar laglig rätt att själva välja den vård och behandling de vill för sitt barn.

Utdrag ur lagen SOSF 1998:531, 4kap: Begränsningar i rätten att vidta vissa hälso- och sjukvårdande
åtgärder”1§ Bestämmelserna i detta kapitel gäller den som yrkesmässigt undersöker annans hälsotillstånd eller behandlar annan för sjukdom eller därmed jämförligt tillstånd genom att vidta eller föreskriva åtgärder i förebyggande, botande eller lindrande syfte. Bestämmelserna gäller dock inte den som enligt 1kap. 4§ tillhör hälso och sjukvårdspersonalen.

3§ Den som utövar verksamhet som avses i1§ får inte undersöka eller behandla barn under åtta år.

Nätverket Hela Barn i Sverige arbetar för att få en förändring i lagen som förbjuder alternativ/komplementärmedicinsk behandling av barn under åtta år. Genom att skriva på namnlistan gör du din röst hörd mot en sådan begränsning i svensk lag.

Vi välkomnar dig även som medlem i Hela Barn, en ideell förening för alla som vill stödja detta arbete för barnens rätt till bästa hälsa. Medlemskap är frivilligt men uppskattas stort då det gynnar det pågående arbetet mot våra politiker och ger ökade resurser för fler aktiviteter.
Läs mer:
Hela barn
Namninsamlingen

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.