Information om homeopati

0
1434

Homeopati är ett läkesystem vars främsta princip är likhetsprincipen, lika skall med lika botas. Vilket innebär att den sjuke får ett individuellt anpassat homeopatiskt läkemedel som väl stämmer överens med sjukdomsbilden. 

Homeopati är en holistisk läkemetod som behandlar hela människan, både fysiskt emotionellt och mentalt. Homeopati stärker kroppens försvarsmekanism och ger den kraft att stimulera immunförsvaret till självläkning. De flesta sjukdomstillstånd kan behandlas, både kroniska och akuta tillstånd.

Eftersom homeopati är en läkemetod som tar hänsyn till patientens individuella symtom får personer med samma diagnos ofta helt olika homeopatiska läkemedel. Tio personer med diagnos astma, kan få helt olika läkemedel.

Homeopatins läkemedel är noga testade på friska människor för att ta reda på vilka symptom de kan orsaka. Samma symptom, snabbt övergående, ett medel kan skapa hos en frisk människa, samma symptom kan det bota hos en sjuk. Därav uttrycket ”Lika skall med lika botas” Homeopatiska läkemedel är registrerade på läkemedelsverket och tillverkas enligt strikta riktlinjer med skakning och spädning som benämns ”att potentiera”

Homeopati har praktiserats i över 200 år världen runt, men levde en  tynande tillvaro under senare halvan av 1900 talet. I Indien, England och Tyskland klarade den sig bättre.

På senare år har homeopatin fått ett uppsving i många länder.

Vetskapen att homeopati är en fungerande läkemetod ökar nu i världen och fler och fler människor upptäcker att homeopati är en fungerande läkemetod.

Bara i Europa finns över 100 miljoner användare av antoposofiska och homeopatiska läkemedel.

 

Jag som har gjort detta lilla informationsblad om homeopati heter Marina Szöges och arbetar som homeopat här på Norrtälje Hälsocenter.

Tel 0706-986349

Läs mer på www.dagenshomeopati.se

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.