Läkemedelsföretag mutar kinesiska myndigheter och läkare

1
672

1Kina med sin stora befolkning, där 100 miljoner lider av hjärt och kärlsjukdomar och 92 miljoner är diabetiker, är rena guldgruvan för Big-Pharma, som nu arbetar hårt för att ta sig in på den kinesiska marknaden.

Möjligen har de arbetat litet väl hårt, för nu avslöjas att läkemedelsföretag mutar kinesiska läkare och myndighetspersoner.

Allt fler läkemedelsföretag anklags för mutbrott i Kina. I somras avslöjades GSK med att betala myndighetspersoner och läkare för att skriva ut ett specifikt läkemedel. Fyra högt uppsatta chefer greps.

Nu är det Norartis tur att avslöjas med att muta läkare. Företaget har betalat upp till 50 000 kronor för att förskriva minst fem doser av Sandostatin LAR. Novartis har nu lanserat en intern-utredning, för att utreda sig själv.

Tidigare har Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk anklagats för att använda mutor vid lansering av nya preparat i Kina.

Källa: Lakemedelsvarlden.se

Läs också och se ny intervju av John Virapen, där han ger sina synpunkter på läkemedelsindustrin och hur han tycker att svensk sjukvård fungerar: NewsVoice

Text: Marina Szöges

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Det intressanta i det hela är det som John Virapen sa i intervjun, vill man förstå omfattningen av det hela ska man följa utvecklingen i Kina – Men det som händer i Kina är ändå bara toppen av isberget.

    När och om man kan förstå innebörden i dessa ord kan man börja ana hur GIGANTISKA alla bedrägerier egentligen är!

    Jag önskar att fler blev lika rakryggade som John Virapen!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.