Läkare varnar för föreningen Vetenskap och Folkbildning

5
638

Leg läkare G. Karlsson: Se upp för VoF:s oseriösa propaganda mot alternativmedicinen

Detta inlägg är inte avsett som kritik av vare sig den etablerade sjukvården, ”alternativmedicinen” eller ens VoF, men däremot kritiserar det en återkommande och oseriös kritik av ”alternativmedicinen” som i tex ETC den 2 juli 2014 sammanställd av några styrelseledamöter i föreningen Vetenskap och Folkbildning [VoF), skriver G. Karlsson, leg. läkare. Läs mer: Vetenskap och folkbildning

5 KOMMENTARER

  • Vet inte, även fast om jag jobbar litet på det, kan gissa. Men skulle tro att eftersom folk från Vetenskap och folkbildning är så aggressiva som de är. Jag vet att skeptiker ofta mailar runt för att påverka människor i negativ riktning föredrar kanske Karlsson att få vara anonym. Och det har han också rätt till.

   Samtidigt tror jag att om fler som Karlsson går ut och säger sin mening kommer flera läkare och annan legitimerad personal att känna sig mer bekväma att uttrycka sin mening.

   • Det är ju roligt att du kallar andra för aggressiva. När du själv blockerar oliktänkare, istället för att komma med relevanta svar.
    En icke-aggressiv fråga: eftersom homeopatin är så effektiv, varför ser man inte Homeopater Utan Gränser i arbete i Afrika, i färd med att bekämpa Ebolautbrottet?

    • Laszlo
     Du har nog missförstått varför jag blockat några här på DH. Det handlar inte om fel att tänka olika, utan det är personer som använt grovt kränkande språk och varit ute för att misskreditera. Både jag och DHs läsare har ledsnat på detta beteende.

     Vad gäller homeopater behandlar ebola, vet jag ingenting om, har inte fått in några rapporter om det.

 1. Signaturen Laszlo tycks se ett konkurrensförhållande mellan homeopatin och skolmedicinen och ställer en fråga. av det vanliga slaget.

  Enligt BBC i dag (25/8) har redan 1500 Ebolainsjuknade i västra Afrika dött av sjukdomen, så det är uppenbart att även skolmedicinen och dess utövare saknar botemedel. Det bör observeras att Ebola inte har förekommit tidigare i de nu i media aktuella staterna.

  Den amerikanska TV-kanalen NBC ställde i ett inslag den 20 juli frågan om inte Ebola hade pyrt under ett antal år. Om det är så är det inte omöjligt att någon lokal läkekunnig använt något slags naturbotemedel för att hålla sjukdomen i schack. Man kan ju här dra parallell med Klara Franzen och hennes bot av Spanska Sjukan och samtida etablissemangs syn på hennes verktyg.

  Det finns uppgifter om att forskare vid US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases ”looked at blood samples of 253 people cleared of both Lassa and malaria between 2006 and 2008 and found evidens that some of the people had been infected with Ebola and the related Marburg virus. Förutsättningarna för ett utbrott är uppenbarligen gynnsamma nu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.