Kunskap är makt

0
880

 

gunnar j

Den 1 – 3 november 2013 hade homeopat Gunnar Jansson i Norrköping videoseminarium. Cecilia Strid Pettersson en av deltagarna delar med sig av sin erfarenhet:

– Jag har precis deltagit i en inspirerande seminariehelg med Gunnar Jansson i Norrköping (den 15e i ordningen), dit nio entusiastiska deltagare anlänt i novembermörkret.

Gunnar visade många intressanta videofall som har givit oss ovärderlig kunskap att ta med oss i framtiden. I detta yrke mer än i något annat är kunskap makt och dessa seminarium ger oss möjlighet att bredda erfarenheten genom att ta del av Gunnars arbete.

Ett axplock av det vi fick ta del av:
– Tre stycken fall av långvarigt illamående. Vid första anblicken var fallen likartade, men vid närmare analys visade det sig att de liknande symtomen bottnade i helt olika grundorsaker. Ett av fallen visade sig bero på en stor envishet i kombination med fixa idéer och jag tror att samtliga deltagare var förbryllade över hur Gunnar kommit fram till det korrekta medlet.

En kvinna med kronisk sjukdom sedan 35 år tillbaka. Kronisk trötthet, domningar i ansiktet, hjärtklappning, luftrörsbesvär och stor oro. Vi fick följa fallet genom de olika lagren av medel och såg hur tydligt varje medel faktiskt framträder och hur symtomen ändrade karaktär och vandrade utåt i kroppen.

– En kvinna med starkt behindrande panikångest som visade sig vara orsakad av en traumatisk händelse flera år tidigare. Underbart att se kvinnan bli befriad från dessa symtom som påverkat hennes liv i så hög grad.

– En pojke med ADHD som redan 2 dagar efter att han fått medel, kände effekt och där skolan påpekade en klar förbättring en kort tid efter det första besöket.

– En man med begränsande matallergier och tillhörande eksem, magsmärtor, hjärtklappning och domningar som han besvärats av de senaste 10 åren. Efter första uppföljningen kunde patienten sluta med antihistaminer, hade fått förbättrad sömn och tålde mat allt bättre.

Som den nybörjare jag är, är det lika facinerande varje gång att följa patienternas väg mot tillfrisknande. Frågan är bara hur vi på bästa sätt kan sprida budskapet om vilken fantastisk läkningsprocess som homeopatin startar?

Ett varmt tack till Gunnar som delar med sig av sin mångåriga erfarenhet och stora kompetens och ett varmt tack även till hans ständiga sekreterare Ing-Britt för ett ytterst trevligt, lärorikt seminarium med spännande utmaningar som passar både nybörjare och erfaren samt trevlig samvaro dessemellan.

Jag håller med min studiekamrat Yeganeh som under hela helgen upprepade: Vilken kurs!!!
Text: Cecilia Strid Pettersson (läser 2:a året för Viveca på Medica)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.