Kosttillskott 60 000 gånger säkrare än mediciner

3
801

 

En ny undersökning (1) visar att kosttillskott är bland det mest säkra vi kan utsättas för. Faktum är att det ligger allra lägst på riskskalan. Örtbehandling kommer inte långt ovanför. På helt andra sidan av riskskalan kommer skolmediciner. Att hamna på akutsjukhus hamnar i topp på skalan och är lika farligt som att vara soldat i krig.

KOSTTILLSKOTT 60 000 GÅNGER SÄKRARE ÄN MEDICINER

 

Media har fört en konstant kampanj mot kosttillskott. Vi ser tidningarnas krigsrubriker: ”Kosttillskott är farligt” eller ”Omega-3 gör ingen nytta” och tror kanske att det måste ligga något bakom. Ja, betalda forskare, och ytterst Big Pharma, men även Big Food, är vad som ligger bakom – och därefter Big Media som går deras ärenden.

Låt oss se på den senaste kampanjen. Braskande löpsedlar och tidningsrubriker berättade: ”Omega-3 gör ingen nytta”. Om man inte kan säga att det är farligt, väljer man att säga att det inte gör någon nytta. Det var en svensk professor som lett en stor studie som uttalade sig – med hjälp av media. Lite längre ner i texten stod det att studien enbart gällde hjärt- och kärlsjukdomar – bland diabetiker. De flesta hade nog inte läst så långt. Och artikeln bara osade generaliseringar så att ALLA skulle inbegripas. INGEN skulle i fortsättningen köpa omega-3 som kosttillskott, var uppenbarligen syftet med artikeln.

På intet ställe i media stod det att man i studien enbart använde ett enda gram omega-3. Och i det hade den bäste professorn rätt; endast ett gram gör naturligtvis ingen nytta. Det måste vara minst 3-4 gram vid allvarligare tillstånd. Om man tar för lite insulin har det heller ingen effekt. På så sätt förstör man/vinklar man en undersökning. Det stod heller inget i media att studien var betald av ett av världens största läkemedelsföretag, Sanofi, som tillverkar egen medicin för diabetiker och hjärt- och kärlsjukdomar.(2) Resten säger sig nog självt. Jo, en sak till bör sägas. Den betalde professorn sade att man istället för att köpa omega-3 kapslar skulle äta fet fisk.

Nu gled kon ut på den hala isen med ett brak. Varför skulle förorenad omega-3 från fet fisk vara bättre än renad omega-3 i kapslar? För varifrån kommer denna feta fisk? Inte sällan från Östersjön, vars fisk är späckad med farliga miljögifter. En helt ny undersökning visar att miljögifterna i fisk i själva verket ORSAKAR diabetes.(3) och den odlade laxen lever ofta på pellets från kadaver och har inte någon omega-3 att tala om.

En fullständigt värdelös studie, om inte värre. Den betalde professorn har förvärrat situationen för diabetiker och skrämt upp övriga.

Renad omega-3 i höga doser har fantastiska effekter på både humör och kroppsfunktioner och är något av det viktigaste vi kan ta för att balansera upp mängden med inflammationsframkallande omega-6.(4)

Samma sak när man med lika braskande rubriker nyligen hävdade att B och E-vitamin inte kunde förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. När forskare granskade studierna som låg till grund för detta så såg man att personerna som granskades var fullproppade med andra mediciner, statiner och aspirin. Att göra en undersökning på redan hjärtsjuka personer med kraftig medicinering, kanske inte berättigar uttalandet att kosttillskott inte fungerar.(5) Andra undersökningar på friska personer visar på motsatsen. Samma sak när man hävdade att betakaroten kunde framkalla lungcancer. Studien hade gjorts på storrökare – vissa med lungcancer. Man kunde lika gärna säga att rökning orsakar lungcancer.

De relativa riskerna
ANH- Allience for Natural Health har nyligen publicerat en undersökning, som åskådliggjorts med ett mycket talande diagram, som visar att kosttillskott är det säkraste ämne vi kan utsättas för. Samtidigt pågår kampanjer som försöker svartmåla dem och lagstifta emot dem – medan det att hamna på akutsjukhus är något av det farligaste vi kan råka ut för. Det innebär samma risk som att var soldat i Afghanistan, vilka båda är 300 000 gånger farligare än att ta kosttillskott. Att ta mediciner är ”bara” ca 60 000 gånger farligare.

ANH har publicerat ett bubbeldiagram (6) vars relativa storlek på bubblorna åskådliggör dödsrisken. Ett numeriskt diagram visar de jämförbara riskerna. Och då jämför man med så gott som allt farligt vi utsätts för:

 • kosttillskott (x1)
 • örtbehandling (x8)
 • värktabletter (x348)
 • arbetsolyckor (x658)
 • drunkning (x738)
 • olyckor i hemmet (x7000)
 • trafikolyckor (x3238)
 • MC-olyckor (x35 319)
 • biverkningar från medicin (x62 000)
 • inläggning på akutsjukhus (UK) (medicinska skador som är möjliga att förhindras) (x293 006)

Detta ger förhoppningsfullt lite perspektiv på riskerna. Det finns fler fakta som stöder denna undersökning.

Över hälften av alla amerikaner tar kosttillskott. Enligt en rapport från USA:s giftinformationscentral orsakades inte ett enda dödsfall av kosttillskott. Däremot finns det rapporter om att 783 936 amerikaner dött inom medicinen – på ett år.

Trots medias alla varningar för kosttillskott så är det alltså inga som dött av dem. En rapport från amerikanska giftinformationscentral som presenterades iClinical Toxicology visar att inga dött från multivitaminer, inga från mineraler, inga från vitamin A, B, C, D eller E. 
(7)

Det fanns heller inga dödsfall rapporterade från örter, aminosyror, kinesisk medicin, ayurvedisk medicin, blågröna alger (stort medialarm i Sverige) eller homeopati. Trots det skall de stoppas.

Amerikanska giftinformationscentralen är den största och mest tillförlitliga i världen. Det finns 61 giftinformationscenter över hela USA som håller noggrann uppsikt över alla förgiftningsfall. Om alla de 154 miljoner människor som använder kosttillskott varje dag tar en tablett om dagen, så blir det 56 miljarder doser årligen. Om de tar 3-4 piller, vilka de flesta gör, blir siffran astronomisk.

Inga dödsfall.

Så vad kommer larmet i media ifrån? Krigsrubrikerna i media. Var är kropparna? Granskar inte journalisterna rapporterna som kommer? Och vilka media har rapporterat den positiva nyheten: ”Inga dödsfall”?

I så fall skulle de säkert även kommit fram till den extremt oroväckande nyheten att biverkningar från receptbelagd medicin uppgår till 2,2 miljoner, och att antalet iatrogena (läkarframkallade) dödsfall i USA kan uppgå till 783 936. Kostnaderna för dessa är lika astronomiska. (8)

Dessa höga siffror kan säkert ifrågasättas, men redan de officiella siffrorna är höga. Dessutom finns det ett mörkertal som aldrig redovisas till FDA biverkningscentral, som långtifrån är lika exakt som giftinformationscentralens. Man räknar med att rapporteringen av biverkningar till FDA bara utgör 1-10 procent av de verkliga siffrorna.

Men relationen mellan alternativmedicin och skolmedicin är det verkligt intressanta med dessa siffror. Och då kan man också förstå hur och varför media manipuleras.

Man kan också undra varför kinesisk medicin och ayurvedisk medicin skall förbjudas (noll dödsfall) i EU, samt så gott som alla örtpreparat och i praktiken alla homeopatiska medel. Det är EU:s livsmedelsverk, Efsa, som bestämt att alla hyllor skall tömmas på dessa medel (EC Directive 2004/24/EC).

Big Food
Då kommer vi till Big Food som börjar visa sitt fula tryne.

Det europeiska verket för säkerhet inom livsmedelsbranschen, Efsa, har nyligen avslöjats för att ha en mängd anställda som är direkt betalda av livsmedelsindustrin.(9) Det är bland annat av den anledningen vi fortfarande har aspartam och bisfenol, som bägge skapar ”ADHD-barn” och en hel del andra ”bokstavsdiagnoser” som skall behandlas med ännu giftigare psykdroger. Nu skall Efsa dock undersökas för intressekonflikter. Ett av deras stora projekt senaste åren har varit att försöka stoppa kosttillskotten, och när det inte lyckats, förbjuda företag att säga vad deras respektive kosttillskott är bra för, vilket naturligtvis gynnar Big Pharma, som nu själva börjar köpa upp olika företag som producerar och säljer kosttillskott, när de märker att de fungerar långt bättre än deras mediciner. Ta exemplet med rödris, fermenterat ris, som sänker kolesterol lika bra som statiner, fast utan deras hemska bivekningar.

Big Pharma
Samtidigt säljs det skadliga mediciner ganska ohejdat. De kolesterolsänkande statinerna är rena dräparna med tiotusentals dödsfall. Psykiatrins antipsykotiska medel är också rena stordräparna och siffror på hundratusentals dödsfall har nämnts, där patienterna drabbas av övervikt, diabetes och för tidig död. Flera läkemedelsföretag har stämts, bl.a. AstraZeneca med Risperdal där en process med tjugosextusen patienter och anhöriga krävde miljardbelopp.

Bara inom de senaste åren har ett antal av de största läkemedelsbolagen fått betala närmare 20 miljarder dollar (140 miljarder kronor) i böter, skadestånd och förlikning för bedräglig marknadsföring och annat fuffens.

Inom alternativmedicinen finns alternativ till psykiatrins giftiga droger. Den nya ”gröna mentalhälsovården” som är helt drogfri och ofta använder kosttillskott är ytterst effektiv.

Varför vill man tysta och stoppa den? Follow the money!

(1) http://www.anh-europe.org/news/anh-exclusive-natural-health-products-ultra-safe-and-drugs-as-dangerous-as-war
(2) http://newsvoice.se/2012/06/14/professor-lars-ryden-sanofis-spinndoktor-mot-omega-3/
(3) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15148930.ab
(4) http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hela-pharma-ab/pressrelease/view/visst-har-omega-3-effekt-771380
(5) http://www.nutraingredients.com/content/view/print/654534
(6) http://kmr.nu/pdf/bubbles_graph_relative_risks.pdf
(7) 
http://orthomolecular.org/resources/omns/v06n04.shtml
(8) 
http://www.doctoryourself.com/deathmed.html
(9) http://www.kmr.nu/pressrel_2012_02_22-europeiska-myndigheten-for-livsmedelsakerhet-avslojas-ha-starka-intressekonflikter.htm

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatrprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige av, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nuDen internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

3 KOMMENTARER

 1. Kosttillskott i all ära – men det gäller ju OCKSÅ att äta så mycket som möjligt av ortomolekylär föda = artegen föda = riktig mat med ”rätt” mängd (det är individuellt) animaliskt fett mm, samt skippa sockret och GMO-föda – för att bl a undvika att drabbas av åldersdiabetes (diabetes typ 2), övervikt mm – och ej minst för att må bättre och bättre allmänt sett – som jag ser det.

  Ingående i sak om vad jag grundar det på HÄR.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

 2. Givetvis kan vi inte leva enbart på kosttillskott men med dagens otroligt låga näringsvärde på livsmedel så är det bra att komplettera med BRA KOSTTILLSKOTT.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.