Indiska homeopater botar cancer

8
960

För 200 år sedan hade homeopatin 99  läkemedel, idag finns det ca 5000.

Homeopatin i Indien växer med 30 % varje år.

 

 

8 KOMMENTARER

 1. Jag kan mycket väl föreställa mig att ovanstående filmsnutt är kontraproduktiv för homeopatin. Den tydliggör däremot att det finns många som sysslar med homeopati, fastän de lämpar sig därtill som ”asinus att lyram”. Dessutom är det ett falskt påstående, att det idag finns cirka 5000 medel som har genomgått en homeopatisk prövning. Finns det ingen som granskar Dina inlägg?

  • Lucus, Det kan knappast vara fel att lägga in en video där indiska homeopater berättar att de botar cancerpatienter. Dagens Homeopati förmedlar nyheter inom homeopatin.

   Sedan för övrigt kan jag erkänna att det blev ett fel när jag skrev utprovade homeoatiska läkemedel. Jag har tagit bort ordet utprovade läkemedel. Nu står det att homeopatin har ca 5000 läkemedel.

   • Att förmedla nyheter inom homeopatin är viktigt och värdefullt. Filmsnutten handlar dock om en nyuppfinning som inte längre är förankrad i Hahnemanns lära och troligtvis bottnar i Sankarans kärlek för sensationer. Dessutom: inte potentieringen utan prövningen gör medlet till homeopatikum. Jag hoppas att Du inte tycker att jag är petig.

 2. Jag vill uppmana alla som ser videoavsnittet att vara skeptiska och inte tro på att allt som framförs representerar en sanning innan det dokumenteras genom objektiva studier. Det finns en enda läkare i Indien som i trovärdig bokform har presenterat sitt arbete med cancerpatienter och det är Dr. A.U. Ramakrishnan som tillsammans med Catherine Coulter har skrivit ”A homeopathic approach to cancer”. Boken illustrerar på ett utmärkt sätt dels hur arbetet baseras på en mycket god kunskap om effekten av en större grupp homeopatiska läkemedel, att all behandling är individbaserad (och det därmed inte finns ett homeopatiskt läkemedel för en cancerform) samt hur svårt det verkligen är att behandla patienter med cancer utvecklad till steg 3 och 4.
  I Sverige behandlar av naturliga skäl inga homeopater cancer eftersom det enligt lagstiftningen är förbjudet.

  • Angående boken ”A Homeopathic Approach to Cancer:

   I den anrika tidningen ZKH, 2/2003, band 47 finns det på sidan 53 ett bidrag av Dr Uwe Friedrich angående cancerbehandling enligt Ramakrishnan. Jag återge här delar av sammanfattningen på Engelska:

   ”A report about Ramakrishnan´s method of treating cancer homeopathically. Our own results of primary homeopathic treatment of breast cancer following the same method are less encouraging. Of the 13 patients with breast tumors thus treated, only three showed a complete and permanent remission. Those three tumors had not been confirmed histologically. The remaining 10 malignant tumors remained refractory or were very slowly progressing”

   Friedrich ställer sig också skeptiskt till fallbeskrivningarna i boken, som ofta handlar om mirakulösa läkningar av cancertumörer.

   Chris Jörgenfelt uppmanar oss att vara skeptiska och inte tro på allt som framförs. Det är i högsta grad befogat, men det är även befogat vara skeptisk mot Jörgenfelts inlägg. De är nämligen snarare ideologiska än sakliga.

   Anser Lucus

    • Bästa Chris Jörgenfelt,

     Tack för Ditt förslag, men efter att ha följt Dr Friedrichs arbete under många år har jag största fortroende för hans resultat.

     Vänligen
     Lucus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.