Höstmöte Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati den 26 oktober 2013

2
765

CIMG0008

Lördagen den 26 oktober hade Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati sitt årliga höstmöte. 

Chris Jörgenfelt homeopat från Dalarna hade dagen till ära åkt till Stockholm för att berätta om sin nya bok: ”Den inre evolutionen, vägen till hälsa” Ett mycket intressant föredrag där Chris berättade om höger och vänster hjärnhalva och att man bör ha balans mellan de två, men de flesta människor har det inte. Antingen är man mer i höger hjärnhalva eller också är man mer i vänster hjärnhalva,

Och är man mer i vänster hjärnhalva, är man noga med detaljerna, har stundtals litet svårt att samarbeta och har ibland inte tillräcklig kontakt med sina känslor. Och är man mer i höger hjärnhalva ser man mer till helheten, har lättare att samarbeta och kan ha litet stökigt omkring sig.  Allt går ut på att balansera ytterligheterna. Har man för mycket av det ena blir det för litet av det andra. Får man balans mellan hjärnhalvorna, fungerar livet bättre. Meningen med livet är att bli vis och det är en egenskap som aldrig behöver balanseras med någonting annat, för det kan man aldrig få för mycket av.

CIMG0012
Chris Jörgenfelt och Marina Szöges

 

Efter föredraget fick Chris en blomsterkvast på temat höstfärg. Och därefter var det dags för gott fika med färgranna mackor.

CIMG0001

Fikat med ostsmörgås och därefter kladdkaka brukar alltid vara ljuvligt gott på SFVHs möten.

Läs mer om Chris Jörgenfelts bok, Den inre evolutionen, här

Text: Marina Szöges, ordförande Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati

 

2 KOMMENTARER

    • Vet inte, har inte gjort någon beräkning. Men eftersom vi har över 600 medlemmar, många har varit med länge och nya tillkommer hela tiden är åldrarna väldigt spridda.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.