Homeopati-seminarium med Erik van Woensel i Norrköping

0
811

 

008Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati (NAKH) i Norrköping har blivit ett centrum för stora seminarier om homeopati med fascinerande videoseminarier på svenska med Gunnar Jansson i november varje år.

Och de senaste fem åren har seminarier hållits i april med en av de stora inom homeopati, Erik van Woensel. Hans seminarier hålls på engelska. Erik har skrivit flera böcker med George Vithoulkas inklusive Levels of Health och Materia Medica Viva.

Den 22 april samlades cirka 30 personer i Arbetets museum i Norrköping för att delta i seminarium om homeopatisk behandling av kroniskt trötthetssyndrom med Erik van Woensel från Belgien. Fem fall hade sänts till deltagarna före seminariet för att studeras och lösas.

Kroniskt trötthetssyndrom
Kroniskt trötthetssyndrom är en relativt ny sjukdom som uppkommer i många former och är svår att behandla med konventionella allopatiska behandling. Många av de drabbade återhämtar sig aldrig om de inte får rätt läkemedel. Homeopatisk behandling av kronisk trötthet fokuserar på att hitta en möjlig orsak, som kan vara ett fysiskt trauma som en bilolycka eller en whiplashskada. Det kan också vara en arbetsrelaterad utbränning eller till och med ett känslomässigt problem som en skilsmässa eller kränkning. Det kan också vara att en orsak inte är uppenbar, men att en ny situation har uppstått för kroppen, till exempel graviditet. Dessa olika situationer var aktuella i studiefallen under seminariet.

Homeopati kan, när den utövas noggrant och grundligt, behandla mycket komplicerade fall med några av de svåraste diagnoserna och återställer hälsa och energi hos patienter som annars skulle bli ännu sjukare. Kostnaden för patienten är mycket rimliga och syftet med homeopatin är at förbättra personens livskvalitet.

Text: Tony Carlyle

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.