Homeopati – Den heta debatten om vatten

10
737

I E-tidningen ”Om hälsa” frågar man sig om homeopati bara är vanligt vatten, eller möjligen någonting annat.

En sakligt skriven artikel som gör sitt bästa att beskriva homeopatin utan våldsamma svängningar åt det ena eller andra hållet. Läsvärd.
Läs mer: Om hälsa, specialtidningen för egenvård

10 KOMMENTARER

 1. Hade inte tålamod att lära mej gränssnittet som var krångligt för mej med det OS jag kör. Men det är så i min värld att vattnet är bärare av energier och minnen, som homeopatin bygger på.
  Det finns krafter i vår verklighet som inte är utforskad. Homeopati är före sin tid när man hänvisar till vetenskap. Vetenskapen har inte kommit så långt att man kan/tror att man behöver mäta något man inte ens vet att man bör mäta. Kvantfysiken är en av ingredienserna i homeopatika det är vad jag tror. Jag kan ju ha fel förståss.

 2. Lägg av vattnet, medlen görs av mjölksocker, sockerpiller som sprayas med alcohol där det aktiva medlet sprayas på sockerpiller, inte vatten. Var god läs i Organon hur medlen skall göras.
  Släpp svamlet om vatten, det hör inte hit.

 3. Run4life!
  Du är ett troll, som skämtar och antagligen inte vill veta något, det tror jag. Sluta med den energislukande aktiviteten tack.

 4. Jag är inget Troll, har själv gjort många medel.
  paragraf 264 – 271 i Organon 6;e upplagan om den är bekant för er.

 5. Homeopatiska medel kan potenseras med både vatten och alkohol så att det är vattnets ”minne” som homeopatin bygger på är helt fel. Det handlar istället om att både alkohol och vatten måste på något sätt kunna förmedla läkekraften i de homeopatiska medlen. Det finns även ett till sätt att potensera homeopatiska medel på vilket de flesta verkar ovetande om, gäller även homeopater, och det är genom rivning. Hur man potenserar genom rivning står att läsa om i Organon 6;e upplagan. Rivning används vid exempelvis potensering av metaller eftersom de inte är lösliga i varken vatten eller alkohol till en viss potens för att därefter potenseras i vätska.
  Att bara tro att det är vattnets ”minne” som homeopatin bygger på visar att man inte vet vilka potenseringsmedium och vilka potenseringsmetoder som finns.

 6. Tack Ronny,

  Och för vatten älskarna, när medlet är färdig
  potenseras sall det föras över till sockerkulorna. Förr la man kulor i en stor flaska och fylled på alkohollösningen med medlet. Detta fick stå och dra några dagar innan man hällde ut alkoholen och pillren på läskpapper. Detta för att alcoholen skulle dunsta bort och lämna de torra pillern. Detta hade inte fungerat med vatten.
  Numera spreyas lösningen på kulorna som rullar i en glastrumma. Inte heller denna metod fungerar med vatten.
  Vad gäller paragrafen jag hänvisade till så kan alla substanser, torra, färska fasta och flytande göras på detta sätt. Alkoholen används också för att förhindra att substanser jäser, bildar bakterier eller svampar.

  Så ni som VET SÅ BRA, ta reda på hur homeopatika tillverkas innan ni tvärsäkert säger saker som inte är riktiga. Svamlet om vatten hör inte hit, och det bidrar bara att få oss att se oseriösa ut

  • Håller med dig, det är alldeles för många, även homeopater, som inte vet hur man tillverkar homeopatika. Brukar ibland tillverka egna homeopatmedel som är speciellt gjorda för mig, fungerar enormt bra.

 7. Run4life!
  Ursäkta mej!
  Jag är en idiot ( craysy stupid ) Må allt gå dej väl. Som sagt jag är en dåre ibland 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.