Homeopati 2011 – året saker och ting började hända

0
685

Under 2011 har homeopatin stått i centrum för flera positiva händelser.

En tråkig sak som har hänt är begränsningen av våra homeopatiska läkemedel. Alla medel som inte är registrerade på läkemedelsverket är numera förbjudna. Den biten fokuserar vi inte på nu, utan hoppar istället raskt vidare till det positiva.

Här följer fyra positiva händelser under 2011 som vi kan glädja oss åt. 

1. Robert Hahns  alla blogginläg där han visar att homeopati är drygt dubbelt så bra som placebo och bland annat påtalar att Changstudien 2005 som skeptiker älskar att referera, när de debunkar homeopati, är dåligt utförd. Chang har uteslutit för många studier i sin metaanalys för att resultatet ska kunna vara statistiskt säkerställt. Mer om Changs metaanalys här.

2. Sedan har vi Christer Fuglesangs självmordsförsök. Syftet var att förstöra ryktet för homeopatin, men effekten blev den motsatta. På TV-debatten på kvällen, efter självmordsförsöket var han inte död men däremot väldigt sluddrig och vevade okontrollerat med armarna. Höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg sade till Sverige stolte astronaut – Du ser litet bladig ut, har du kollat värdena?  Att Fuglesang är påverkad syns mycket tydligt. Se hur ögonen går i kors, på detta videoklipp.

3. Nästa stora händelse var läkaren Anders Petterssons frikännande i högsta förvaltningsdomstolen. Dr Pettersson var anmäld för brottet att ha botat sjuka människor med homeopati. Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att han inte gjorde fel när han gav patienterna homeopatiska läkemedel. Så nu är det fritt fram för läkare, att ge homeopatisk medicin till patienter, som ett komplement, om patienten så önskar.

4. Den sista stora homeopatihändelsen för 2011 var Hälsomässan i Alvsjö. Där homeopatin med vind i seglen seglade in. Sveriges tre homeopatiförbund och föreningen Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati hoppade upp i samma båt. Vi seglar nu tillsammans in i framtiden med fulla segel. Stort tack till Erling och Bonnie Lomnäs på SFVH för ert initiativ, och tack ni alla andra, att vi tillsammans kunde arbeta för att få ut homeopatin till allmänheten.

Nu är 2011 slut men vi ger oss inte. Arbetet går vidare under 2012 att informera allmänheten om att homeopati är en fungerande läkemetod med förmåga att bota, både akut och kroniskt sjuka människor.

God fortsättning och ett riktigt spännande 2012 önskar

Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.