Replik – Det Mats Reimer inte förstår avfärdar han som gallimatias

4
1134

 

Trots att homeopatiska läkemedel numera är registrerade på Läkemedelsverkat tycker den bloggande läkaren, Mats Reimer att det är olämpligt att en representant från läkemedelsverket kommer att delta på forskningssymposium om homeopati.

”Jag tycker det är olyckligt att statliga tjänstemäns närvaro skänker en falsk legitimitet åt en absurt anakronistisk alternativmedicin” skriver Mats Reimer på sin blogg, på Dagens Medicin: ”Läkemedelsverket deltar i symposium om homeopatiforskning”

Ordet anakronistisk betyder ”otidsenlig”. Alltså Reimer anser att homeopati är otidsenlig.

Men hur kan han tycka det? Ca 100 miljoner användare i Europa. I indien är den en statligt godkänt medicinsk metod och i Amerika är homeopati den snabbast växande alternativmetoden och har blivit trendig i kändisvärlden. Homeopatin blir mer och mer erkänd runt världen – och Mats Reimer påstår att homeopati är anakronistisk = otidsenlig?

Vet Mats Reimer egentligen vad han talar om?

På ett annat ställe i samma bloggartikel visar Reimer att han inte vet så mycket. När han kommer till kvantterori skriver han ”Milgrom har spännande men obegripliga titlar” och vidare skriver han ”Jag förstår inget av det Milgrom skriver…”

Trots att Reimer erkänner att han inte förstår vad homeopaten och kemisten Milgrom skriver kommer han, som den åsiktsmaskin han är, med en åsikt: ”men jag misstänker starkt att det mest är kvanthomeopatisk gallimatias…”

Och därmed, har Mats Reimer avslöjat sig, – det han inte förstår avfärdar han som gallimatias.

Att Reimer gör så är hans ensak och egenhet, men hans artiklar utsprungna ur denna brist på förståelse, passar bättre i byrålådan än på Dagens Medicin. Att han får fortsätta blogga på Dagens Medicin skänker en falsk legitimitet åt hans sneddvridna och osakliga blogginlägg.

För att läsa Mats Reimers artikel ”Läkemedelsverket deltar i symposium om homeopatiforskning” klicka här

Text: Marina Szöges

 

 

4 KOMMENTARER

  1. Ja att han får fortsätta blogga där är märkligt men det mest ofattbara är att karlen överhuvudtaget får fortsätta arbeta som barnläkare och ha sin legitimation kvar.
    Att fylla barn med rent amfetamin och kalla det för medicinsk behandling gör att man undrar om han är i sina sinnena fulla bruk!

    Karln har ju dessutom ingen som helst kunskap om homeopati, han är bara ute efter att smutskasta allt som inte gynnar hans intressen och feta plånbok.

    I mina ögon är det han pysslar med inget annat än rent kvacksalveri, kanske finns det fler som tycker likadant?!

  2. Jag brukar mycket sällan vara inne på DM och läsa MR’s blogg, men gick nu in och läste hans artikel om detta. Herrejösses vilken Gallemattias karln skrivit, man tror ju nästan inte det kan vara sant, men det är det. Har han kanske börjat gå på sin egen ”medicin” rent amfetamin? Ja man kan ju verkligen börja undra… För ingen normalt funtad person kan ju skriva någon dylik smörja.

    Får se hur länge mitt inlägg får ligga kvar där, de brukar vara snabba med att censurera allt som inte ser bra ut där, verkliga fakta…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.