Homeopatin har vind i seglen på Älvsjömässan

4
797

 

Uppdaterat mitt i natten 14 november. Nu är mässan slut och det har varit lyckat. Vi har delat ut ”Liten vitbok om homeopati” och annan information. Vi har pratat och informerat om homeopati och förhoppningsvis har vi lyckats litet att sprida vetskapen om att läkekonsten homeopati finns, som ett alternativ till den konventionella sjukvården.

Gert Eselböck hade ett inspirerande föredrag på temat ”Är människan en maskin” För att göra en kort beskrivning av föredraget, sade han – Nej människan är inte en maskin, utan något mycket mer komplex än så. I morgon berättar jag litet mer vad som hände den sista dagen på mässan, samt en litet mer ingående beskrivning vad Gert Eselböck sade på föredraget.

Uppdaterat 12 november: Idag har homeopaterna Barbro Nilsson och Bert Breuker haft föredrag i vår monter på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Barbro Nilsson inledde föredragen med att berätta varför hon sadlade om från sjuksköterska till homeopat samt berättade om lyckade patientfall i sin praktik.

Bland annat berättade hon om en kvinna som efter förlossning, hade blivit sydd med stygn som skulle försvinna av sig själv, men det gjorde de inte, utan låg kvar i kroppen och förorsakade infektioner. Hon hade valsat runt inom sjukvården i 30 år, utan att få  en botande behandling.

Barbro gav henne ett lämpligt homeopatiskt läkemedel och trådar började vandra ut ur kroppen, främst från underlivet.
Kvinnan var med på föredraget och sade – För varje tråd och varje knut som kom ut, mådde jag allt bättre.

Sedan efter en stund var det Bert Breukers tur att prata.Han berättade om Cease metoden. En behandling som kan bota autistiska barn.

Metoden upptäcktes av en slump av en holländsk läkare som behandlade en pojke med astma. Föräldrarna berättade för doktorn att sonen hade fått astma efter vaccination. Som behandling fick pojken ett homeopatiskt läkemedel tillverkad av samma slags vaccin han hade fått astman av.

Astman läkte bort, inga problem längre. Till saken hör att pojken också hade autism, som också blev bättre. Läkaren blev förvånad och nyfiken, började undersöka saken och det visade sig att han hade upptäckt en metod som har förmåga att bota autism. Behandlingen går ut på att ge homeopatiska läkemedel tillverkade av vacciner.

Enligt Ceasemtoden är orsaken till autism ett överbelastat immunförsvar på grund av vaccinationer, mediciner och andra toxiner.

Uppdaterat 14.10 11 november Idag har Anders Pettersson leg. läkare föreläsning i Sal T3 18.00. Hans föredrag heter ”Nu får homeopati användas komplementärt inom vården.

Anders berättade litet allmänt om homeopati och redogjorde bland annat litet om Suschlersalterna samt tog även upp skandalen kring Zetterlingska fonden. – Arvspengarna som donatorn skänkt till Uppsala Universitet, som skulle användas till att bland annat betala föreläsningar om homeopati. Uppsala Universitet fick tillåtelse av regeringen att ta pengarna, under förevändningen som är en lögn ”att homeopati inte är en vetenskap”. (tillagt 12 november)

I montern på lördag skall Bert Breuker och Barbro Nilsson ha föredrag.

På söndag har vi ett föredrag som heter ”Homeopati – är människan en maskin” av Gert Eselböck.

10 november 2011.Idag är Sveriges alla homeopati-förbund och Svenska föreningen för Vetenskaplig Homeopati på mässa i Älvsjö. Vi informerar om vad homeopati är och hur homeopati fungerar.

Homeopat Gunnar Jansson höll ett föredrag om Klassisk Homeopati på torsdagen, mässans första dag.

Gunnar Jansson föreläste om klassisk homeopati. Inledde med viktiga händelser för homeopatin under 2011, registreringen + jippot i Almedalen, domen i förvaltningsdomstolen, att vi fått en nättidning, Dagens homeopati. George Vithoulkas utnämning till professor i december 2010. Att vi arbetar efter individens helhetsbild, alltså behandlar HELA männskan, observerar fysiska, psykiska och mentala symtom och att besvären skall  förbättras inifrån och ut.
Gunnar berättade också att vid varje sjukdom är det de unika individuella symtomen som är de viktigaste. Till exempel vid bältros som är en väldefinierad sjukdom, får patienterna oftast olika homeopatiska läkemedel.

 

Här nedan litet bilder från mässan och vad vi gör.

 

Vi delar ut broschyrerDagens Homeopati är med på ett hörn


 

Det diskuteras

Och här diskuteras det också

 

Och vi har information på väggarna

Och det görs konsultationer

Vi finns på mässan till och med 13 november. Välkommen och besök oss i vår monter C18:30.

 

 

4 KOMMENTARER

 1. Drömmen blev sann när jag såg förbunden samlade under ett tak , känns som en ny epok för homeopatin. Ni har alla gjort ett fantastiskt arbete och jag är så stolt över att få vara med i gemenskapen.
  Härligt med dokumentationen och alla bilder.
  Vill passa på att tacka dig för nättidningen, ett mycket viktigt och bra initiativ.
  Stor kram och TACK från Barbro Lundell

 2. Hej! Tack! och Ja visst är det härligt, att vi har kommit så här långt. Och det känns väldigt positivt, jag tror vi har chansen att lyckas få ut information om homeopati så vi får möjlighet att mer hjälpa sjuka människor att bli friska.

  Men vi är inte där än. Målet är att flertalet av invånare i Sverige skall veta att homeopati är en fungerande läkemetod, värd att testas. Och när de vet, kan de också göra ett bra val, vilken läkemetod de vill ha.

  Mer arbete behöver utföras för att informera, men snöbollen är nu satt i rullning!

 3. Tack för rapport och bilder för oss som inte var med! JätteTack också till er som var där och talade för homeopatin som vi andra också har glädje av. Underbart med alla förbund samlade! Eva Zetterlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.