Autistiska barn behandlas med potentierade tarmbakterier

0
979

 

Skärmavbild 2015-12-25 kl. 22.19.20Homeopat Hilery Dorrian berättar om sin erfarenhet att behandla autistiska barn med tarmnosoder.

Inspelad videofilm från Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopatis Konferens den 10 – 11 oktober 2015. Föreningen fyller 100 år i år och firade det genom att bjuda in många skickliga talare. Först ut; Hilery Dorrian med homeopati och tarmnosoder.

Hilery Dorrian pratar om tre olika tarmnosoder, alltså potentierade tarmpatogena bakterier, som barn med autism kan ta för att stärka upp en dåligt fungerande tarm. Och när magen fungerar bättre, blir barnen också bättre i autismen. Tarmnosoder ensam eller tillsammans med Klassisk Homeopati är tillsammans med CEASE-metoden och Klassisk Homeopati men även Klassisk Homeopati som ensam behandlingsmetod, en av flera möjligheter att bota barn med Autism.

Om tarmarna inte fungerar, mår resten av kroppen inte heller bra. Det finns en direkt koppling mellan mag och tarmsystemet och hjärnan, berättar Hilery Dorrian. Barn med autism har ofta tarmproblem, som t ex smärta, förstoppning, kramper och gaser. Och får barnen behandling för tarmproblemen blir de också ofta bättre i autismen.

Och som alltid med homeopati, så även med nosoder, är behandlingen individualiserad, alltså personens symptom leder till rätt medel. Patienten får ta en tarmnosod dagligen ofta i lågpotens under 21 dagar: Ofta ingår även en Klassisk Homeopatisk behandling under själva behandlingstiden.

Filmen är inspelad på Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopatis 100 års-jubileum Konferens den 10 – 11 oktober 2015. Där kunniga föreläsare berättade om homeopatisk behandling av barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, såsom autism, Aspergers syndrom, ADHD, Tourettes syndrom m.m, och i samband med den var bland annat Hilery Dorrian inbjuden som talare.
Läs mer på Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati SFVH:s hemsida: http://homeopatiframjandet.se/

Text: Marina Szöges

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.