Hälsominister positiv till forskning på alternativmedicin

1
764
Saudiarabien
Hälsominister Dr. Abdullah Al-Rabeeah talar på konferensen.
Översättning: Google och Marina Szöges

Hälsominister Dr Abdullah Al – Rabeeah talade den 24 november 2013 på alternativ/komplementär konferens i Saudiarabien och uppmanade forskare att genomföra mer studier på alternativ/komplementärmedicin.

Konferensen sponsrades av det Nationella Centret för komplementär och Alternativmedicin i samarbete med Världshälsoorganisationen.

Hälsominister Al – Rabeeah sade att det växande intresset för komplementärmedicin har blivit verklighet i denna tidsålder . ”Vi är vittne till kognitiv utveckling, kulturell och vetenskapliga framsteg inom detta område”, konstaterade ministern, och betonade att det finns behov av att reglera och stödja medicinen med vetenskaplig erfarenhet . Al – Rabeeah betonade det är nödvändigt att legalisera systemet och noterade att Konungariket följer strikt sitt ”Patienter först” – hälso- och sjukvårdsprogram.

Det nationella centret för komplementär och alternativmedicin inrättades av hälsoministeriet som ett nationellt hänvisning för komplementär och alternativ medicin i saudisk ministerrådets resolution 236. Centret fastställer principer, kriterier och regler för att övervaka och inspektera komplement och alternativmedicinska metoder samt öka medvetenheten om alternativ/komplementärmedicin i Saudiarabien.

Abdullah Al- Baddah, verkställande direktör nationella centret för komplementär och alternativmedicin, sade att konferensen avhandlar utbildningsstandarder för komplementär medicin. ” Syftet är att öka kunskapen om evidensbaserad komplementärmedicin och stärka en positiv utveckling”

Enligt Al – Baddah, visar studier att användningen av alternativ/komplementärmedicin ökar kontinuerligt i Gulfstaterna och ”Gulf Kommittén för komplementär och alternativmedicin” betonar vikten av att reglera den komplementära och alternativa medicinen. Nästan 73 % av den saudiska befolkningen använder idag komplementär och alternativmedicin, och siffran förväntas öka.

Artikel på engelska: ArabNews

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.