Så gick det till på Homeopatiska sjukhus

4
698

 

Artikel utskriven ur ”Homeopatisk Journal från 1948”, där Annie Nygren berättar om sin studieresa till olika sjukhus i Amerika. 

Här nedan berättar hon om sin vistelse på homeopatiska sjukhuset ”Hahnemann Medical Hospital” i Philadelphia.

hahnemann medical college philadelphia 1848

Hahnemann Medical Hospital i Philadelphia är i likhet med de övriga amerikanska sjukhusen inte längre enbart homeopatiskt. Myndigheterna tvingade sig nämligen in på de homeopatiska sjukhusen under kriget, då det var stor platsbrist på de militära sjukhusen, och någon ändring häri har man ännu inte lyckats åstadkomma.

Artikel av Annie Nygren, utskriven från Homeopatisk Journal nr 2 från 1948

Sjukhuset har en storslagen stab av läkare och professorer. Hela utbildningen tar sju år i anspråk och de allmänna fordringarna äro desamma här som på vilket annat sjukhus som helst. De homeopatiska studierna taga sin början det fjärde studieåret. Endast studenter eller därmed likställda vinna tillträde till studierna vid högskolan.

Själva sjukhuset är imponerande och i alla avseende synnerligen praktiskt inrett samt utrustat med alla tekniska hjälpmedel. En homeopatisk och en allopatisk klinik finnas. Patienternas rum äro små med endast en till tre sängar i varje. Men det är dyrt att vara sjuk i Amerika; de billigaste platserna betingar ett pris av fem dollars per dag, medan ett klinikbesök kostar två dollars. Man förvånar sig över rutinen och ordningen. Varje liten detalj är för tidsbesparingens skull väl organiserad, men man får därmed ej tro, att detta innebär några nackdelar för patienterna.

Läkarna försöker alltid att komma till grunden med varje patient, även om det skulle ta ett par timmar i anspråk. Samma noggrannhet fann jag i den privata praktiken hos såväl homeopater som allopater. Jag besökte allopater, homeopater, chiropraktorer, naturläkare och osteopater, och hos ingen av dem fann jag denna ”epapraktik” på löpande band, som man så ofta hör talas om i vårt land.

På Hahnemann Medicial Hopspital mottages varje patient av en sköterska, som får alla upplysningar. Dessa nedskrivas på ett särskilt patientkort. Alla prov och undersökningar göras före den egentliga konsultationen hos läkaren, som gör den slutliga undersökningen och vid diagnosens fastställande tar hänsyn till de resultat, som framkommit vid förundersökningarna. En mycket upptagen läkare har ofta en assistent-läkare, som ställer första diagnosen, vilken sedan kontrolleras, godkännes eller förkastas.

Stor vikt lägger man på ämnesomsättningen, de kemiska sammanstättningarns o s v, och tänka vi rätt efter, är det ju homeopatins styrka att kunna återställa kroppens kemiska jämvikt. Stor betydelse har behandlingen med aminosyror och vitaminer liksom diet och utrensningskurer, vilket allt bidrager till uppbyggandet av degenererade organ och vävnader. Jag förvånade mig över resultaten med aminosyre-kurerna. Patienter. som tidigare inte kunnat tillgodogöra sig vitaminer i någon form visade sig reagera fullt normalt efter endst en veckas behandling med aminosyror.

Notera att Annie Nygren skriver 1948; Hahnemann Medical Hospital i Philadelphia är i likhet med de övriga amerikanska sjukhusen inte längre enbart homeopatiskt. Myndigheterna tvingade sig nämligen in på de homeopatiska sjukhusen under kriget, då det var stor platsbrist på de militära sjukhusen, och någon ändring häri har man ännu inte lyckats åstadkomma”

Alltså många sjukhus i Amerika hade inriktning homeoati. Men efter 2-a världskriget blev det en förändring.

Hahnemann Medical Hospital öppnades på 1800 talet, liksom ytterligare ca 100 homeopatiska sjukhus, men under kriget blev sjukhusen istället en mix, av homeopati och alloptati.

Det är inte svårt att räkna ut, att efter allopatin och läkemedelsindustrin fått tillträde till de homeopatiska sjukhusen sker glidning till homeopatins nackdel och allopatins fördel.

Hahnemann Medical Hospital finns kvar, men så vitt jag vet bedrivs idag ingen homeopatisk verksamhet innanför sjukhusets väggar.

Marina Szöges

 

Mer att läsa:
HOSPITALS AND SANATORIUMS of the Homœopathic School of Medicine

zchIb1Gfcm#Uw&#R^^TxK)oI

4 KOMMENTARER

 1. Så det fanns homeopatiska sjukhus då? Undrar varför de försvann? Det kan inte ha med resultaten att göra? Var det en politisk/ekonomisk inriktning? Spännande fråga egentligen. Skulle gärna vilja ha svar på det av någon.

 2. Jag pratade med en äldre dam för några år sedan som använt sig av homeopati, örtmedicin och en del andra alternativa behandlingsmetoder under hela sitt liv. Hon berättade för mig att det var redan under 60-talet som mörka makter kom in och började sina härjningar för att slå undan benen på alternativmedicinen.
  Det har alltså pågått under en ganska lång tid och så länge som detta pågår utarmas människors hälsa allt mer för var dag som går.

  Det man dock nu börja märka av är att folk sakta börjar öka sin egen medvetenhet och förståelse för hur allt rävspel pågår framför deras (inte ont anande) ögon. Människor börjar nu ifrågasätta skolmedicinen och vända sig mer och mer tillbaka till naturen, till alternativa metoder som verkligen fungerar.

  Kanske är det så att verkligheten nu börjar komma ikapp skolmedicinen?

 3. Tack för svar. Känner igen 60-talets slakt på småjordbukare också till förmån för stordrift. Allt skulle drivas rationellt i stor skala för att kunna generera stora pengar, till statlig inkomstskatt. Till nackdel för kvalitén. Samma sak gäller förståss skolmedicinfabriker i stor stark ekonomi, som staten stöttar, genom att betala en del till folkets behov. En utveckling som snart slagit knut på sig själv och som du säger, människor börjar tappa förtroendet för. Ett ungt par som t.ex. är intresserade av jordbruk, har i princip ingen chans starta upp i mindre skala av god kvalité, pga det går inte driva med de minimerade inkomsterna. Därför är det glädjande att folk börjat få upp ögonen för det.

  • Ja det är hög tid att vi börjar avveckla alla storskaliga jättefabriker, gigantiska jordbruk, enorma köpcentrum, den skolmedicinska läkemedelsindustrin osv… För att istället uppmuntra och satsa på småskaliga företag, affärer, jordbruk, terapeuter m.fl. som inriktar sig på kvalité istället för kvantitet. Människans girighet har helt tagit överhanden och idag är det nästan bara pengar och prylar som räknas för den moderna människan.

   Jag tror pengar är en stor bidragande orsak till roten av det onda här i världen. På sätt och vis tror jag det var bättre förr innan pengar fanns med byteshandel av varor och tjänster.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.