Gardasil – långtifrån riskfritt (och giftfritt)

5
1596

 

Efter en exempellös lobbying hos landstingen och en segdragen kamp mellan två läkemedelsbolag inleddes så vaccineringen med Gardasil i början av året.

Sofia kommer aldrig få Gardasil. Hon fick inte svininfluensavaccinet och deltar inte heller i barnvaccinationsprogrammet.

 

Svenska unga flickor – och pojkar(!), om nu någon ställer upp – injiceras nu med ytterligare ett vaccin utöver alla dem som de under sina korta liv redan belastat kroppen med.

Gardasil uppges skydda mot livmoderhalscancer, och det låter ju tacknämligt. Men hur ser det ut i verkligheten? Har det några biverkningar? Ja, vänder man sig till www.gardasil.se får man veta att vaccinet tolereras väl och att de vanligaste biverkningarna är rodnad, smärta och svullnad vid injektionsstället samt feber. Detta känner vi väl igen från Pandemrix-vaccinet som bara i Sverige gav nästan 200 den obotliga sjukdomen narkolepsi.

Gardasil har redan använts i andra länder under flera år och den som studerar utländska rapporter får veta att vaccinet hittills dödat mellan 50 och långt över 100 personer (beroende på vem som räknat och hur). Vaccinets biverkningar är otaliga: stroke, blodpropp, förlamningar, hjärtsvikt kort efter vaccineringen, hjärtstopp, hjärtarytmier, Guillain-Barrés syndrom, krampanfall, plötsliga svimningar, tics, förändrad blodbild, anafylaktisk chock, huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar, smärta i extremiteter, frossa, klåda, blindhet, syn- och hörselnedsätt-ningar, kronisk trötthet, håravfall, stora utbrott av kondylom, missfall, fosterskador (av 42 gravida kvinnor som vaccinerades i USA mellan 2006 och 2008 fick 18 missfall eller fosterskador), infertilitet m.m. m.m. Bara i USA rapporterades över 4.000 allvarliga biverkningar mellan 2006 och 2008.

Gardasil kan också framkalla en HPV-infektion om flickan/kvinnan är i dåligt fysiskt skick vid vaccineringstillfället. Den tyska tidskriften SANUM-Post (nr 95, 2011) berättar om en kvinna som vaccinerat sig med Gardasil samma år som hon hade haft halsfluss sju gånger och fått antibiotika varje gång. Hon hade regelbundet gått på cellprovstagning, och HPV-testet hade alltid varit negativt. Ett halvt år efter Gardasil-vaccineringen hade hon utvecklat en HPV-infektion.

Ingalunda säkert, alltså. Men skyddar vaccinet verkligen mot cancer? Det finns 100 olika typer av papillomvirus. Gardasil uppges skydda mot fyra typer. Två av dessa fyra, nr 16 och 18, har en smittofrekvens på endast 1,5% resp. 0,8%. Typ 6 och 11 orsakar kondylom. Läkaren Stephen D. Herman skriver i sin bok Death by Drugs – how the Modern Medicine Betrayed us all från 2009 att vaccinet ökar risken för ett förstadium till livmoderhalscancer hos vissa kvinnor med 40% och att vaccinering av kvinnor som har en pågående HPV-infektion kan aktivera denna infektion, vilket i sig innebär en cancerrisk. Han menar också att 90% av HPV-infektionerna läker ut av sig själva.

Det är företaget Merck i USA som tillverkar Gardasil (Sanofi Pasteur är återförsäljare för Merck i Europa). I höstas stoppade The Food and Drug Administration (FDA) Mercks försök att utöka Gardasil-vaccineringen även till äldre kvinnor i USA. Merck kunde inte bevisa att Gardasil skyddar kvinnor mellan 27 och 45 år från HPV-infektioner och därmed i förlängningen från livmoderhalscancer. Att notera är att FDA är en synnerligen vaccinvänlig organisation. Detta har inte hindrat Sanofi Pasteur från att här i Sverige gå ut med en stor reklamkampanj, där kvinnor i denna åldersgrupp uppmanas att skyndsamt ”vaccinera sig med Gardasil som skydd mot livmoderhalscancer”!

På YouTube varnar den amerikanske neurologen David Clark å det bestämdaste för Gardasil.

Han har tagit emot mängder av kvinnor som drabbats, många med svåra skador som stroke och blindhet. Han avslutar sitt inlägg med: ”This medicine stinks!”

Text: BL
Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati

Foto: Marina Szöges

5 KOMMENTARER

 1. Är du allvarlig? Kallar du det referenser? Goddag yxskaft! Det där är länkar till andra ställen med påståenden, och google har för fan aldrig varit en referens, jag kan också göra en sökning, var är studierna?

  Jag försöker ta det du säger på allvar, men det är svårt när du gör så.

  • @Henrik
   Det räcker med att titta in i verkligheten för att förstå hur farlig Gardasil är, liksom alla övriga vacciner. Fråga alla dem som blivit skadade vad de tycker så får Du kanske en annan uppfattning!
   Vill Du trycka i Dig själv alla gifter som ingår i vaccin så varsågod men försök inte tuta i andra Dina lögner…

 2. Ja, bättre källor än så måste till. (Senast jag såg referensen ’google’ var på ett arbete som lämnats i skrivaren på en gymnasieskola, och jag förutsätter att läraren också drog på munnen och underkände det).

  I brist på källor får jag fråga: ok, det kan finnas 100 olika pappillomvirus, och gardasil kan skydda mot fyra. Två är ovanliga, de andra ’orsakar kondylom’ – betyder det nödvändigtvis att de inte orsakar cancer?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.