Fullsatt lokal när homeopat Erik van Woensel pratar om barn med problem

0
1036

.

I år var lokalen på arbetarmuseet i Norrköping mer än full när Erik van Woensel pratade om homeopati och barn med beteendeproblem. Nedan referat av Cecilia Strid Pettersson.
IMG_0418
De glada homeopaterna Gunnar Jansson och Erik van Woensel

Helgen 24-26 april 2015 hade vi återigen fint besök i Norrköping. NAKH och SAKH hade bjudit in Erik van Woensel att prata om ”Behavioural problems”, något som vi allt oftare stöter på i vårt arbete och som många gånger är utmanande.  

Han gick under helgen igenom ett flertal patientfall:

–       Hyperaktivitet & tics

–       Försvagad hörsel och beteendeproblem

–       Kaotiskt beteende och hör röster

–       Depression och vanföreställningar

–       Autism

Vi lärde oss att för beteendeproblem behöver vi ofta förskriva medel som inte är så vanliga.

Vi fick ta del av ett fall med ett barn som kände sig övergiven, var varmblodigt, tyckte om fett och vi var nog många som tänkte på Pulsatilla, men barnet hade en hel del ”mind” symptom som inte stämde överens med Pulsatilla. T ex härmade det andras rörelser, hade ett märkligt leende när hon pratade, dansade närsomhelst samt att hon luktade och slickade på både bordsben och på sin mamma. Vi fick då lära oss medlet Crocus Sativus, som många gånger är närliggande med Pulsatilla. Erik tipsade om att göra en notering i Materia Medica vid Pulsatilla om detta medel, så att vi kommer ihåg det.

Erik delade som alltid frikostigt med sig av sin kunskap och jag gick hem med noteringar som kommer att hjälpa mig i min framtida utövning av homeopati:

–       Byt aldrig medel om du fortfarande har en keynote kvar från det tidigare medlet. Enbart när alla tidigare keynotes är borta kan vi byta medel.

–       Byt heller aldrig ett medel som slutat att verka, innan du provat att höja potensen.

–       Ändra aldrig potensen om ett medel blivit ”antidotat”. Ge samma potens igen.

På lördagkvällen hade vi en gemensam middag på Gamla Bryggeriet, där vi åt och drack gott och hade många glada skratt och gemytlig samvaro.

Stort tack till Ing-Britt och Gunnar Jansson som med sin gästfrihet lyckas locka Erik hit.

Skriv redan nu upp datumen 22-24 april 2016, för då är det dags igen och vänta inte med att anmäla, för i år var det fullt!

Läs mer om Erik van Woensel och av honom utgivna böcker här >>>

Taxt: Cecilia Strid Pettersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.