Fortbildning på klassiskt vis

1
806

Den klassiska homeopaten Gunnar Jansson bjöd åter in till en intressant fortbildningshelg i Norrköping, 11-13 november.

gunnar-jansson-2016Vi träffades redan fredag efter lunch och avrundade söndag eftermiddag vid kl 16. Under denna tid fick vi ta del av några av Gunnars många videofall.

Gunnar Jansson har videofilmat alla sina fall de senaste 20 åren vilket har blivit en oerhörd kunskapsbank för framtidens homeopater.

Bland annat så fick vi se botade fall av yrsel, ångest, psoriasis, sorg, ulcerös kolit mm.

I ett av fallen fick vi se en kvinna född 1950 med en oerhört jobbig bakgrund. Hon sökte för depression och hade ätit antidepressiva läkemedel sedan 1987. Kvinnan beskrev att hon tyckte allt var meningslöst och alltid hade känt så. Hon bara existerade och gjorde sitt. I samband med förlossningen av hennes enda barn drabbades hon av förlossnings-depression, vilket gav henne suicida tankar och hon ville även döda sitt barn.

Detta var på åttiotalet och hon har sedan dess varit inlagd några gånger på psyket samt ätit psykofarmaka.

Kvinnan hade även kraftiga degenerativa synproblem med död ögonvävnad, vilket resulterade i ett begränsat synfält på både vänster och höger öga, vilket ledde till att hon fick ha blindkäpp.

Biverkningarna från hennes alla mediciner gav henne märkliga ansiktsuttryck med grimaser och kisande med ögonen.

Dessa kunde man se avtog i takt med att hon började med homeopatbehandlingen samt att hon fasade ut sina mediciner.

Vid nästa halvårskontroll av ögonen så fick kvinnan beskedet att det degenerativa i ögonen hade stannat av och gått tillbaka, så hon var mycket tacksam för det beskedet av ögonläkaren.

Allt eftersom behandlingen fortskred kom det fram fler berättelser. Kvinnan och hennes syster hade inte blivit bra behandlade av sina föräldrar och det hade följt henne till vuxen ålder.

Jag med fler blev oerhört ledsna av denna kvinnas berättelse och detta var verkligen en varning om hur degenerativa sjukdomar uppkommer av obearbetade händelser och sorg.

Om man inte kan räkna med sina föräldrar – vem kan man då räkna med? Klart kvinnan var besviken på livet. Inga hemskheter utan lyckligt slut: kvinnan kunde till slut vara utan sina mediciner och kände sig glad och kreativ igen, vilket hon inte gjort i princip hela sitt liv.

Klassisk homeopati är oslagbart!

Tack Gunnar och Ing-Britt för en välplanerad helg!

Text: Theresia Henriksson, Klassisk Djurhomeopat

1 KOMMENTAR

  1. Mycket fantastiskt händer på dessa utbildningar ! Var är alla? De som sysslar med komplexmedel borde oxå vara här och utbilda sig .

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.