Forskare allt närmare lösningen, hur homeopati fungerar

3
1521

Dr Steven Cartwright berättar att de har forskat fram en metod för hur man hittar potenser i lösningar (homeopatiska medel). De använder ett särskilt färgämne som reagerar väldigt subtilt och ändrar färg för olika potenser. Dessa färgförändringar kan bara ses med rätt instrument, och inte med blotta ögat.

– För att göra det har vi utvecklat ett kemiskt system som kan upptäcka potenser i lösningar säger Dr Cartwright och menar att det är mycket viktigt att vi tar reda på, hur homeopati fungerar.

-Vi har ett stort förtroendegap i samhället när det gäller homeopati och det beror på att vi inte har en förklaring, en testbar hypotes, för hur homeopati fungerar. Grundläggande forskning kan råda bot på det problemet.

Dr Steven Cartwright säger också att det nu går att undersöka mer specifika frågor om potenser, deras natur och hur det fungerar. Och vi kan nu, i och med att potenser kan ses via instrument, börja bemöta kritiken mot homeopati. För mer information se gärna videoklippet här ovan.

Klippet är inspelat från HRI:s forskningskonferens i Rom av Margot Granvik.

Marina Szöges

 

3 KOMMENTARER

  1. […] Sedan gick Dr Alex Tournier från HRI fram och berättade om homeopatisk forskning. Han menar att det är viktigt att forskningsstudierna lätt kan återupprepas, lätta att utföra, lätta att förstå och det finns en teori bakom samt det är viktigt att forskningen kommuniceras ut ordentligt. Vidare berättade Alex Tournier om vibrations-information från proteiner och att vattenmolekyler är dipoler och att de lätt bildar kluster vid skakningar. Skakningen gör så att information kopieras och fler kluster bildas. Alexander berättade också om kemisten Steven Cartwrights forskning med att identifiera potenser i lösningar. Se mer om Dr Cartwrights forskning här >>> […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.