Behandling av HIV och AIDS föredrag på hälsomässan 2015

0
768

Homeopatvolontär i Tanzania

Den 29 november kl. 14.30 i sal A9 ”Homeopatvolontär i Tanzania”  på Hälsomässan, Älvsjö kommer Anna Rosenkvist berätta om sitt arbete i Tanzania, där hon tillsammans med Jeremy och Camilla Sherr och övriga medarbetare hjälper sjuka att tillfriskna från HIV och AIDS.

Anna Konsultation utanför Massaj-hydda
Anna Rosenkvist till vänster

Homeopat Anna Rosenkvist från Umeå visar foton och berättar om sitt spännande arbete som volontär i Tanzania för projektet Homeopathy for Health in Africa (HHA) där homeopater från olika länder behandlar patienter med bland annat AIDS.

AIDS är en sjukdom som slår ut immunförsvaret och gör den drabbade mottaglig för livshotande infektioner. Homeopatisk medicin stärker immunförsvaret och det har visat sig vara mycket effektivt. De internationellt erkända homeopaterna Camilla och Jeremy Sherr som startat och driver verksamheten har under sina 6 år i Tanzania skaffat sig bred kunskap och erfarenhet om behandling av patienter med AIDS. Tack vare gåvor från privatpersoner och företag och att homeopater från hela världen reser dit och hjälper till har projektet utvecklats och spridits.

– Projektet har ca 15 kliniker varav en fast och resten ambulerande och man gör även hembesök.
– Man utbildar afrikaner i klassisk homeopati och hjälper dem att starta upp egen verksamhet. Bl.a. samarbetar man med en homeopatiskola i Kenya och har framställt studiematerial anpassat för Afrika.
– Forskningsprojekt pågår i samarbete med läkare i Tanzania för att dokumentera och försöka ta reda på varför homeopati fungerar så bra vid AIDS.
– Man samarbetar med sjukhus där man lär sköterskor och läkare hur de kan behandla vissa inneliggande patienter och förebygga komplikationer i samband med operationer.
– Homeopatin har tack vare projektet spridits till närliggande länder.

Homeopatiföredrag på Hälsomässan 28.29 november 2015
Lördagen den 28 nov kl. 14.30 föreläser Viveca Wilhelmsson och Carita Bramstedt med titeln ”Du väljer! Homeopati eller antibiotika?” som kommer att handla om infektioner bakteriella och virus och vad homeopati kan göra.
Söndagen den 29 nov kl 10.30 föreläser Päivi Barsk och Margot Granvik ”Homeopati den smarta medicinen”.
Söndag den 29 nov kl 14.30 ”Homeopatvolontär i Tanzania”
På lördagen 14.30 och söndagen  10.30 kommer även botade patienter från HomeopatiAkuten att deltaga.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.