Företagare riskerar upp till ett års fängelse för patientberättelser på hemsida

12
850

 

2000-talets vetenskap, tidningen som skriver, när andra är tysta, har som jag tidigare berättat startat den nya tjänsten, användarberättelser där den som blivit botad av alternativmedicin kan skicka in sin berättelse.

Nyss fick jag ett mail från en läsare som berättar att företaget Ion Silver har varit tvungna att ta bort tio års erfarenhet av botade patienter från sin hemsida. Patientfall som istället har publicerats på 2000-talets nya sida, användarberättelser.

Anders Sultan på Ion Silver har har blivit hotad av läkemedelsverket, att om han inte tar bort användarberättelserna från hemsidan, kan han få upp till ett års fängelse. De får inte ens länka från hemsidan till användar-berättelserna.

Läkemedelsverket åberopar marknadsföringslagen för kosttillskott, som säger att ett kosttillskott inte får ha en effekt, och om det har effekt ska det registreras som läkemedel. Att registrera ett medel är en kostsam, tidsödande och vad gäller kollodialt silver en omöjlig historia.

Upp till ett års fängelse kan även den homeopat få som importerar och säljer ett ”icke godkänt” homeopatiskt läkemedel.

Att få ett års fängelse för att visa upp nöjda, glada och botade patienter på sin hemsida låter som ett mycket överdrivet straff. Lika överdrivet som att få ett års fängelse för att importera eller sälja ett ”otillåtet” homeopatiskt läkemedel som per definition är ett sockerpiller.

Läs mer:  Vilka är det som är kriminella egentligen

Det börjar bli dags nu, att vi homeopater och alternativterapeuter som vill ha våra läkemetoder och naturläkemedel kvar börjar samarbeta. Vi behöver ta vara på våra intressen och ge läkemedelsindustrin motstånd.

Om läkemedelsindustrin och den fysikalistiska, naturvetenskapliga vetenskapssynen får bestämma fullt ut, kommer valfriheten fullständigt försvinna inom vården. Eller alternativt vi får gå under jorden, skapa en ”hemlig läkekonstlära” och börja praktisera ”olagligt”. Men att bryta mot lagen för att praktisera läkemetoder som ingår i människans födslorätt, är inte en bra lösning.

Men å andra sidan,  det är också dags att börja fråga sig, hur laglig är en lag som har som syfte att begränsa människors frihet att välja läkemetoder som har möjlighet att bota människor utan att ge allvarliga sidoeffekter.

12 KOMMENTARER

 1. Läkemedelsbolagen är rädda om sin enorma penningvinst, forskare är rädda om sina anslag och läkare är rädda att petas ner från sin pedistal därför får ingen komma i närheten av deras område. Allt handlar bara om pengar och prestige och i slutändan kommer de sjuka i kläm.

 2. Vi lever i en upp o nedvänd värld där allt bygger på att tjäna så mycket pengar som möjligt. Forskare köps för att visa upp forskningsresultat som pekar i rätt riktning för deras område, när sen de fått de resultat de vill skapas det sedan lagar och förordning baserade på dem och samhället anpassas mer och mer efter deras synsätt.

  Denna korruption som sker kommer fortgå så länge som folket inte säger ifrån. Botemedlet mot denna korruption som pågår heter medvetenhet. Folk blir med tiden mer och mer medvetna om vad som sker bakom lykta dörrar och med tiden kommer läkemedelsindustrin sakta men säkert falla på sitt eget grepp. Ordspråket den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri kommer även bli en sanning som läkemedelsindustrin en dag kommer få uppleva. Kanske de även en dag själva kommer få uppleva att människan inte kan äta pengar, vem vet…

 3. Läkemedelsverket startade upp en gång i tiden för att förhindra att riktiga skojare skulle lura allmänheten. Synd att de gått vilse och hakat på pengarnas gyllene väg som ger klirr i kassan. Kan man anmäla läkemedelsverket till EU om hot eller brott mot tryckfriheten?
  Hot om fängelse liknar den diktatur som finns i världen.

 4. Det finns en grundlag i Sverige som reglerar yttrandefrihet och tryckfrihet och som bekant kan den endast ändras genom två omröstningar i riksdagen med ett riksdagsval emellan varje omröstning. Myndigheter som agerar mot denna grundlag ska självklart uppmärksammas på olika sätt med demokratiska metoder.

  Att beskriva och lämna information om sådant som på olika sätt ligger till grund för användande, tillverkning och historik om homeopatiska medel, kosttillskott och andra alternativ är var medborgares rättighet och kan inte begränsas av någon auktoritet, med mindre än att det sker en ändring av grundlagen enligt ovan.

 5. Ja det är sant Anders att skojare kan göra det. Frågan du bör ställa dig då är vilka är det som är skojare? Homeopaterna som tillverkar naturliga effektiva mediciner som gör miljontals människor genuint friska eller läkemedelsindustrin som säljer sina syntetiska mediciner som gjort att det snart inte finns en enda genuint frisk människa kvar? Om nu farmakologi skulle vara så bra varför ökar då drastiskt antalet kroniskt sjuka från år till år? Vi har sjukvårdskostnader som beräknas stiga med 270% till år 2040 vilket vi kan tacka skolmedicinen för.
  Detta är verkligheten vi har idag så ta en rejäl funderare på vilka skojarna är!

 6. Ja beviset vittnar samtliga miljontals människor om varje år som blir genuint friska av den. Likaså vittnar människors ohälsa som blivit behandlade av skolmedicinen om att den bevisligen inte fungerar. Jag tycker verkligheten är betydligt viktigare än det som vetenskapen visar upp eftersom den bild de målar upp bevisligen inte stämmer överens med verkligheten vi lever i.

  • Håller med dig, alla homeopater, alla friska patienter och andra forskare som har kommit fram till samma resultat står bakom honom.

 7. Som antropolog vet jag att fältarbete och deltagande observationer är minst lika viktiga som teorier och laboratorietester. Därför anser jag att den stora andel människor som anser sig blivit friska med hjälp av homeopati måste tas på allvar inte förlöjligas. Här anser jag att en stor del av bevisningen ligger och att den måste gälla tills vetenskapen vet exakt varför och hur homeopatin fungerar.
  Forskare som Robert Hahn menar att homeopatin inte är en placebo effekt utan att homeopatin verkligen fungerar.

 8. Jag vet inte vilka kvasivetenskapliga artiklar som homeopaterna publicerar i homeopatiska tidskrifter du syftar på. Kan du ge mig en länk så att jag själv kan få läsa.
  Homeopatin kanske inte kan bevisas ännu i ett laboratorium av den enkla anledningen att man inte ännu har kommit på vad det är för krafter som verkar i homeopatiska medel. Det finns många som studerar homeopati och vad det är som gör att det fungerar och så länge människor blir friska av homeopatiska medel så borde även kritiker vara öppna för att det kan finnas någonting som forskningen ännu inte har funnit. Forskare som bara säger att någonting inte fungerar trots att mycket pekar på något annat anser jag inte vara riktiga forskare utan mera personer som är rädda för att det kan finnas saker som ställer vetenskapen på kant. Med andra ord personer som är rädda att deras verklighetsuppfattning och trosuppfattning håller på att smulas sönder.
  Har du läst vad Robert Hahn skriver om homeopati och placebo?

 9. Är han ensam? Alla som har gjort forskning som visar att homeopatin fungerar skulle då jag tro står bakom honom.
  Att VoF är trångsynta och vrider och vänder på allt så att det ska se ut som om endast de har rätt visar bara att de fjärmar sig bort från verkligheten med hjälp av ”vetenskapen”. Alla som säger emot VoF är endast okunniga och borde hålla tyst. VoF förvränger helt enkelt verkligheten till sin egen verklighet.

 10. Utanför Sveriges gränser har man vetenskåpligt bevisad att homeopati fungerar. Du är nog inte uppdaterad ! Dessutom är de milliontals botade människor ett tillräckligt bevis eller tror du de ljuger ?
  Varför törs ingen av er skeptiker testa ”sockerpillerna”. Är ni rädda ?
  Jag är född i ett land där alternativmedicin, incl. homeopati ingår som ett komplement i skolmedicinen. Många skolmedicinare (läkare) har utbildad sig i homeopati och änvänder sig av den. Och det blir allt fler som går den här vägen. Varför skulle dem går ytterligare flera års utbildning efter sitt långa medicin-studium ? För skojs skull ?
  Wake upp ! Slutar med hexjakten, medelåldern är över sedan länge !

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.