Elchocker ger allvarliga problem med minnet

2
769

 

elchock

En patient har nyligen anmält psykiatrin vid Danderyds sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att patienten fortfarande har bestående minnes- och koncentrationsproblem.

Psykiatrin vid Danderyds sjukhus hade inte informerat patienten att Elchocker, eller ECT som det också heter, kan ge bestående skador utan framställt det som ofarligt. Patienten hade sedan försökt ta upp problemen men de hade bara nonchalerat det.

Det finns många patientberättelser om skador av elchocker. Många vill inte berätta offentligt för de är rädda för repressalier. I ÖrebroNyheter går en ung kvinna ut och berättar hur det kändes för henne efter en serie elchocksbehandlingar och den minnes-förvirring som infann sig vid uppvaknandet. Läs mer här

 

 

2 KOMMENTARER

 1. Samma sak hände med min far, han blev i stort sett påtvingad elchocker för påstådd demens som han inte ens hade (och vilket definitivt inte elchocker hade hjälpt mot OM han nu hade varit dement) och hans närminne förstördes kraftigt.
  Det hette så fint att ”sådana biverkningar kan uppkomma men är bara tillfälliga” vilket de absolut inte var.

  ECT-”behandling” måste vara det allra grövsta övergreppet och tortyren som psykiatrin håller på med, att det fortfarande får användas är nog den största skandalen inom sjukvården idag, trots allt övrigt skadligt som de håller på med.

  Ett TOTALFÖRBUD mot ECT borde införas OMEDELBART!!

  De som inte håller med om detta borde få ett gäng ECT-behandlingar själva så kanske de skulle ändra åsikt ganska så snart…

 2. Inga namn nämnda, men en gång i tiden arbetade jag på en psykavdelning.

  En dag kom läkaren som arbetade där inte till jobbet och det var inget konstigt med det, för även läkare kan ibland vara sjuka någon vecka eller så.

  Men han var borta länge och efter en ganska lång tid frågade jag avdelningsföreståndaren var X hade tagit vägen. Till svar fick jag att han hade drabbats av depression. Det hände ibland att han gjorde det.

  Nu låg han på en annan psykavdelning och fick….elchocker!…vad jag förstod? Jag blev väldigt förvånad och tyckte det var konstigt. Men gjorde reflektionen att eftersom han troligen själv brukar få elchocker, så tyckte han att det funkade bra, och det var därför han så ofta ordinerade elchocker till patienterna på avdelningen.

  Fast själv märkte jag inte att patienterna blev bättre på något sätt. Tvärtom en kvinna blev fruktansvärt aggressiv efter en serie ECT, och det var riktigt otäckt att brottas med henne i sängen.

  Nej usch elchocker, kan knappast leda till något bra. Och även fast man eventuellt skulle kunna häva en depression. kommer den med stor säkerhet tillbaka. Och om man betänker att en allvarlig biverkning är skador på minnet plus att depressionen efter en tid kommer tillbaka, är ju metoden helt värdelös. Så jag håller med föregående talare ”Att ett totalförbud mot ECT borde införas omedelbart!!”

  Hm….undrar var de dubbelblinda randomiserade placebokontrollerade studierna, som visar att ECT är en vetenskap och en fungerande terapimetod finns?

  —————o———————-o—————

  Tillägg: Läste nyss på Voffarnas forum. En med signatur ”Hedning” menar att vi inte verkar förstå att ECT ofta är livräddande och då kan man acceptera litet sidoeffekter. Hon har assisterade vid många elbehandlingar och hon kommer bara ihåg nöjda patienter.

  – Ja tänk så olika man kan uppfatta saker.
  Här är tråden, för den som eventuellt mot förmodan vill läsa: http://forum.vof.se/viewtopic.php?f=38&t=19506&start=600#p658222

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.