Efter artikel om HomeopatiAkuten har statistiken och kommentarer slagit alla rekord på Dagens Homeopati

5
772


Efter tillkännagivandet att en Homeopatiakut ska öppnas i Stockholm har det minst sagt gått vilt till på dagens Homeopati. Många kommentarer har ramlat in och jag har blivit alldeles förvånad över denna upprördhet som jag har mötts av. Samtidigt har jag glatts åt att så många också är positiva. En del tycker att det bör öppnas en HomeopatiAkut i varje större och mindre stad i Sverige.

I skrivandets stund har det varit mer än 8000 besök på artikeln och förväntas med denna frenesi, som nu visas, spränga 10 000 strecken någon gång vid 24.00 i natt.

Många kommentarer har skickats in. En del drypandes av hat, andra ifrågasättande med en och annan medföljande bitsk kommentar. En stor mängd kommentarer har varit positiva, där man bland annat tycker att en Homeopatiakut är en mycket bra idé. De kommentarer som är av värde publicerar jag, även de som är kritiska. Jag publicerar inte de elaka och helt uppenbart dumma. Jag får mycket osaklig kritik av de som anser sig bli censurerade. Och ja, jag censurerar, för jag kan inte tillåta vilka dumheter och elakheter som helst.

Och här blir det ett annat problem. Många läsare av DH gillar inte att jag släpper in skeptiker, de har med all rätt tröttnad på tjatiga skeptiker, men jag anser att det samtidigt är viktigt att de ibland får sina åsikter ventilerade. Dessutom är många läkare och även sjuksöterskor som nu besöker artikeln om HomeopatiAkkuten, som kanske inte är s.k. skeptiker men har skeptiska åsikter.

För man ska betänka genom att lyssna på både skeptiker och människor med skeptiska åsikter får vi veta hur de tänker, och i och med det är det lättare att förhålla sig och även vara förberedd på eventuella skeptikerattacker. Det finns även bra saker att lära sig av de som är kritiska. Så jag ber er läsare av DH, ha överseende med att det ibland går vilt till på debattfältet. Och ha förståelse för att jag inte stoppar alla inlägg, vissa kanske det finns en vits med att släppa fram.

Vänlig hälsning
Marina Szöges

 

5 KOMMENTARER

 1. Fantastiskt! Jag vill jobba där. Och ang. att vara skeptiker- jag har varit det innan jag lärde mig – det berodde helt enkelt på okunskap. Ett friskare liv tack vare Homeopatin!

  • Jag med Jacqueline! Jag var också skeptiker (men inte en elak sådan) en gång i tiden innan jag själv kom i kontakt med homeopatin. Jag var i princip hjärntvättad av skolmedicinen och visst inget annat. Men har med åren insett mer och mer att skolmedicinen inte kan bota kroniska sjukdomar eftersom man ej tar reda på orsaken till sjukdomen eller symtomen. Nu vet jag att symtom är ett tecken på att det finns en obalans någonstans i kropp eller själ (som en varningslampa) och att homeopatisk behandling hjälper kroppen och själen att återskapa balansen. Däremot tycker jag fortfarande att skolmedicinen i Sverige kan vara helt fantastisk vid akuta trauman, hjärtinfarkter eller andra kritisk tillstånd som kanske kräver intensivvård, operation, antibiotika, detta har jag upplevt med egna ögon. Därför måste vi komma ihåg att homeopati inte kan fixa allt, ibland krävs koständringar, avgiftning, eller kanske rentav en operation. Därför gillar jag uttrycket komplementär eller integrativ medicin.

 2. Vi har tagit del av debatten här på Dagens Homeopati, angående öppnandet av Sveriges första Homeopatiska akutmottagning.
  Det är bra med en öppen debatt och vi ser positivt både på alla lyckönskningar och också på alla som är tveksamma inför öppnandet av HomeopatiAkuten. Det ger oss en möjlighet att förklara vad vi jobbar för.
  Däremot har vi inget till övers för näthatet, att man anonymt ska kunna säga vilka elakheter som helst, det gynnar inte någon. Vi är tacksamma och fulla av beundran för det jobb Marina gör. Både de som är positiva och negativa till Homeopati kommer till tals och det är bra, det är bättre att debattera frågan än att det gror ett hat utifrån rädsla och okunnighet. Att Marina sedan måste sålla bort de värsta inläggen, där man inte har varken argument eller vågar stå med sitt fulla namn, utan bara sprider elakheter, är naturligtvis nödvändigt, annars är det ingen av oss som orkar läsa kommentarerna.

  HomeopatiAkuten
  Viveca Wilhelmsson
  Carita Bramstedt
  Päivi Barsk

  • När jag under två år, 2005-2006, hade en homeopatisk akutmottagning i Göteborg var det inte en enda människa som förfasade sig eller visade rädsla. Men då fanns inte dessa forum heller…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.