Edzard Ernst bok ”Salvekvick och Kvacksalveri” används som kurslitteratur på Universitet

5
808

Karlstads Universitet använder Edzard Ernst och Simon Singhs bok ”Salvekvick och Kvacksalveri” som kurslitteratur på Sjuksköterskeprogrammet  och Hälsa och wellness.

I bägge utbildningarna ingår en delkurs som heter Integrativa hälsometoder 7.5 p, där boken Salvekvick och Kvacksalveri ska studeras.

Homeopatikapitlet i boken innehåller 19 större fel. Läs mer om det här. Och enligt kiropraktorerna innehåller även kapitlet om kiropraktik faktafel.

Visserligen ser övrig litteratur med bland annat författare som K-O Aly och Ulf Brånell och Falkenberg bra ut. Men man kan undra vad en starkt vinklad bok till alternativmedicinens nackdel, har att göra på en kurs som undervisar om ”Integrativa Hälsometoder”

Men tyvärr det finns risk att studenterna får fel inställning om homeopati och annan alternativmedicin om de studerar boken Salvekvick och Kvacksaslveri.

 

 

5 KOMMENTARER

  1. Skrämmande! Med tanke på de båda herrarnas tvivelaktiga rykte, så verkar det vara en mycket dålig idé. Undrar vem som bestämmer vad som ska vara kurslitteratur på det universitetet… Kan det kanske finnas någon personlig koppling till någon av dessa herrar? Det är inte helt omöjligt…

  2. Inga böcker är väl utan fel och förhoppningsvis skall sjuksköterskeeleverna utbildas i kritiskt tänkande, något som det verkar vara ganska tunt med på denna sajt. Invändningarna mot Edzard Ernst käns mera som ad-hominem angrepp än att seriöst försöka bemöta deras argument.

    Men, eftersom Marina censurerar bort alla negativa kommentarer så lär vi aldrig få se denna henner….

  3. Istället för att klagakan man ju kontakta kursansvarig och gå igenom boken med denne. I det samtalet bör man ha bra på fötterna för annars har man ingen framgång.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.