Debattartikel som ifrågasätter Dan Larhammar och Karin Meyers oinformerade påståenden om homeopati

1
694

 

P1000483 (1)
Eva-Marina Szöges, Ordförande Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati
Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati har fått in en debattartikel på sajten altinget.se om homeopati.

Där homeopatikritikernas okunskap ifrågasätts. Att som kritiker till homeopati påstå att inga studier finns, fast det finns många, är antingen väldigt okunnigt eller också sprider man medvetet osanningar.

Läs debattartikeln och hjälp gärna till och skicka in stödjande inlägg, om det blir storm i debattfältet. I och för sig tror jag inte det. Skeptikerna har lugnat ner sig på senare år. Jag skulle tro att de som har något bättre tankeförmåga än de mest huvudlösa skeptikerna, har försiktigt dragit sig ur. De börjar troligen inse, även fast nöjaktig förkaringsmodell saknas, att homeopati har förmåga att hjälpa och bota sjuka människor. Länk till debattartikeln: Homeopatiska Läkemedel har positiv effekt.

Eva-Marina Szöges

 

1 KOMMENTAR

 1. 🙂 Hej på Er alla som strävar mot ett hälsosammare mänsklighet, det alltid lika intressant att läsa dessa inlägg och argument om vad som är den bästa och ultimata hjälpen mot sjukdomarna, det förvånar mig fortvarande efter 36 års yrkesverksamhet som Homeopatisk orienterad ”paramedicinerare” att man i grunden inte har åstadkommit så mycket om insikten och kunskapen om sk, ”holistisk” läkemetod, som de flesta vård discipliner försöker förverkliga, dock med olika hastighet och framgång.
  Det är förvånande, egendomligt att en så stor hop av välutbildade och sannolikt studiemedel skuldsatta ”terapeuter” som efter år av studier, som nu i praktiken vill se det teoretiska, kliniska och praktiska reultatet av sina studier, för målet är väll att ”bota” ”rädda liv” eller åtminstone lindra ett lidande med sina inhämtade kunskaper. (?)
  Hur kommer det sig att denna, enorma grupp av olika terapeuter visar en så stor ovilja och likgiltighet att lära känna den andres yrkesdicipliner, när jag studerade medicin på -70 talet, då fick vi lära oss att , ”patienten är i centrum,,” dvs, hennes / hans intressen är det viktiga och målet lindra eller om möjligt bota lidandet.
  Jag får en känsla av att, det enda framsteg man har gjort i att närma varandra är att, det har ”påppat” upp flera sk, intresse organisationer där var och en argumenterar för sin sak och syn, istället för lära och samarbeta.

  Min rent yrkesverksamma fråga till Er är;

  Det finns olika läkemedelskategorier beroende på vilken typ det är t ex Läkemedel,

  Växtbaserade läkemedel,
  Traditionella Växtbaserade läkemedel,
  Naturläkemedel
  Homeopatiska läkemedel.
  Antroposofika läkemnedel osv.
  Dessa ovan nämnda ”läkemedel” kommer från jorden, de ”molekyler” som vi kan manipulera och namnge till något som har en ”terapeutiskt” effekt, eller hur ?
  Är det inte så att, alla dessa ovan nämda diciplinernas ”molekylära,” blandningar kan vara och ordineras som ett Homeopatikt läkemedel, under förutsättning att den har en symtomatiskt beskrivning eller sk, Repertory, allderes som det beskives i t.ex. Lämmedelsboken ?

  Mvh. Hp. H. Tapio

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.