Biografi Constantine Hering

0
818

Hering föddes 1800 i Oschatz, Tyskland. Han studerade medicin vid Leipzigs universitet och som student blev han tillfrågad av en förläggare om han ville skriva en pamflett mot Homeopati. Detta erbjudande fick honom att noggrant studera Hahnemanns alla skrifter.

När han sedan under en obduktion skar sig i fingret och det blev gangrän och han ställdes inför hotet att amputera, blev han övertalad av en vän att uppsöka en homeopat. Hering gjorde så och fingret kunde räddas och han slapp amputation. Denna händelse fick honom att viga sitt liv åt homeopatin. Han började att delta i ”prövningar” av homeopatiska läkemedel och under sin livstid, forskade han fram över 90 olika ämnen.

Hering var en ivrig botaniker och naturalist, och 1827 skickade regeringen i Sachsen honom på en expedition till Surinam i Sydamerika. Han stannade där i sex år och arbetade som homeopat och hade stor framgång vid behandling av spetälska. Det var också där som han gjorde sin berömda prövning på Lachesis.

År 1833 bosatte han sig i Pennsylvania, USA. Och år 1835, i Allenstown, var han behjälplig med att grunda världens första homeopatiskola.

Han blev känd både utanför och i USA för sina böcker om läkemedelsprövningar och patientfall från sin egen praktik. Uppslagsverket Guiding Symptoms of our Materia Medica, i tio volymer, är än i dag ett värdefullt uppslagsverk för homeopater.

Hering är också ihågkommen för sin ”law of cure” som benämns Herings lag, som anger att läkning sker i tre riktningar. 1. Symptomen försvinner i omvänd ordning som de dök upp.  2. Inifrån och ut.  3. Börjar upptill och går nedåt.

Hering fick 13 barn, var gift tre gånger och dog 1880, 80 år gammal efter ett händelserikt liv.

Läs mer om Hering här Och mer om Herings lag här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.