Antroposofisk läkare vill ge patienter valfrihet

2
998

Ursula Flatters - Foto: VidarklinikenMed anledning av utredningen om EU-direktivet (artikel 16.2) ska implementeras  i den svenska läkemedelslagstiftningen har den antroposofiske läkaren Ursula Flatters, flera gånger, hamnat i SVT-debatt med skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning. Den ena gången med professor Dan Larhammar och den andra gången med dr Mats Reimer, bägge ökända skeptikertroll.

Nu har Flatters gett ut en debattartikel där hon skriver:

”Ta ställning för mångfald inom det medicinska området” och hon menar att ”Regeringen måste ta ställning för ett samhälle med mångfald även inom det medicinska området, också för att den nya patientlagen på allvar ska ge patienterna valfrihet”

Läs gärna hennes debattartikel på: Opinion/svt.se

2 KOMMENTARER

  1. Självklart ska Sverige godkänna homeopatiska medel som godkänts i annat EU land. Men tyvärr finns det inte tillräckligt med svenska läkare som har kompetens för denna terapi, långt ifrån (endast några få i vårt land kan detta). Därför låt de homeopater som idag är verksamma med lång klinisk erfarenhet ges möjlighet att importera mer än 5000 godkända medel inom EU. Om sedan läkarkåren vill utbilda sig i denna terapi så är de välkomna att ta del av denna holistiska kunskap (som skiljer sig en hel del från den traditionella ”skolmedicinen”!

    • Pär Wahlström: Tyvärr finns det inte något utrymme i den europeiska lagstiftningen för att Sverige/Läkemedelsverket ska kunna godkänna/registrera de medel som godkänts i ett annat EU-land rakt av. Företagen ifråga måste ansöka om att få sitt godkännande eller sin registrering utvidgat till att gälla fler länder. Den vägen har funnits öppen för såväl homeopatiska som antroposofiska medel sedan 2006.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.