Homeopater på Hälsomässan i Älvsjö

0
892

 

Återigen har vi haft en lyckad ”mässtid” på Hälsomässan i Älvsjö. Under dagarna fyra pratade vi om homeopati med intresserade och delade ut information om homeopati och infoblad om HomeopatiAkuten samt sålde intressanta böcker. Nytt för i år var den strykande åtgången på infobladen från Homeopatiskolorna; Medicaskolan och Arcanumskolan. Bra för framtiden att många visar intresse att vilja studera homeopati.

Två föredrag hölls, där Margot Granvik pratade om homeopati och nanopartiklar och Henrik Sand pratade om Homeopati och allergi.

 

Margot granvik
Margot Granvik berättar om homeopatiska nanopartiklar

Margot Granvik berättade om en studie från Indien där man slår fast att homeopatiska läkemedel inte är utspätt vatten, som vissa påstår. Forskarna har hittat nanopatiklar i de homeopatiska medlen.

I korta drag gick studien till så här; man gick ut på stan och köpte homeopatiska läkemedel i C6, C30 och C200 potens i flytande form, från 2 olika läkemedelstillverkare och tittade efter partiklar i transmissionselektronmikroskop. Och se där; de hittade partiklar.

Sedan torkade man de homeopatiska medlen för att se hur nanopartiklarna såg ut. Och forskarna fann att det stämde överens med hur de olika metallerna ser ut, samma partiklar hittade man i de homeopatiska medlen. Detta innebär att det följer med någonting i alla steg även fast det är en C30 eller C200 potens, alltså medlet är potentierat bortom Avogadros tal. Läs mer om detta i Margot Granviks artikel här >>>

 

Henrik Sand berättar om homeopati och allergie
Henrik Sand berättar om homeopati och allergi

Henrik Sand Berättade att han som barn hade krupp och ansträngningsastma.  Och på högstadiet fick han kattallergi. Homeopati botade honom och nu kan han leva med katter utan att få allergiska problem.

Det finns mycket som kan störa hälsan och Henrik gjorde en liknelse med ett kärl som man fyller med hälsopåfrestande saker som till exempel, dåliga tillsatser i maten, stress, vacciner, antibiotika, dåliga mänskliga relationer m.m. och till slut orkar inte kroppen mer, och man blir sjuk.

För att vända förloppet behöver man avlasta kroppen, med fungernde behandlingar där homeopati är en bra metod. Börja äta nyttigare mat med mindre tillsatser, inta enzymer och pre- och probiotika. Henrik anser att, eftersom det är för hög andel omega 6 i kosten idag ( för hög andel omega 6 skapas inflammationer) och för att få rätt balans mellan 3 och 6, är det viktigt att komplettera kosten med omega 3.

Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati SFVH

SFVH bedriver aktivitet för att främja och informera homeopatin ut till den breda allmänheten. Eftersom homeopati motarbetas av ”vetenskapen” och media, lägger vi stor vikt vid att informera ”gräsrötter” om att homeopati är en fungerande läkemetod. Tanken är, att den som vet att det finns andra alternativ utöver den vanliga sjuk-vården, har lättare att göra ett välinformerat val.

I  år under 2014 har vi stått på Mariatorget tillsammans med HomeopatiAkuten och informerat om homeopati. Vi har varit i Almedalen för första gången och vi har för fjärde året i rad tillsammans med homeopatiförbund haft monter på Hälsomässan i Älvsjö.

Text: Marina Szöges

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.