10 000 kr till den som kan definiera begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet”

3
938

Michael Zazzio, sjuksköterska och forskare inom audiologi, utfäster en belöning på 10 000 kronor till den som kan definiera begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet”.

Zazzio säger till DN att begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet” saknar specificering och bör istället ersättas av ett begrepp med klarare och tydligare innebörd. Lagar kan inte baseras på subjektiva begrepp, som kan tolkas olika av olika individer.

Så nu utmanar han poliktiker, hela sjukvårdssbranschen och myndighetsutövare och utfäster en belöning på 10 000 kr till den som kan förklara vad ”vetenskap och beprövad erfarenhet” egentligen betyder.

– Jag tror att utfästelsen påskyndar förändringsprocessen. Jag kan inte föreställa mig att politiker medvetet vill verka för att lagar som enbart baseras på godtycke behålls.

 

3 KOMMENTARER

  1. En liten fråga, är det bara (om jag tolkat texten rätt) politiker, sjukvårdsutövare och myndighetspersonal som får skicka in bidrag till definitionen? Eller får andra inom alternativa branscher också skicka in bidrag? Vilka är det som kommer bestämma vilken definition som ska få råda sedan?

  2. Utfästelsen i sin helhet finner man på http://www.2000tv.se

    Juryn är redan utsedd och det står i utfästelsen vilka som ingår i den. Utfästelsen ställer vissa på förhand uppställda krav på bevisning. Alla får delta. Den som först finner det efterfrågade minimikravet kan utkvittera belöningen under pompa och ståt på föreningen SARA:s årsmöte i mars 2013. Tävlingen pågår till och med 2012-12-31.

    Om ingen finner något som satisfierar minimikraven för att belöningen ska betalas ut så förlorar i stället alla riksdagspolitiker sitt anseende. Detsamma gäller tjänstemännen på SoS, FK, HSAN, i förvaltningsdomstolarna med flera svenska myndigheter.

    Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.