Gunnar Jansson’s videoseminarium november 2022

0
2127

Cecilia Strid Pettersson:
–Jag är nyss hemkommen efter en härlig helg på Grand Hotel i Norrköping, där Gunnar Jansson spred sin mångåriga kunskap genom att visa videofall. I konferensrummet var vi ett 30-tal deltagare och via nätet var det minst lika många till.

Fredagen sparkades igång med ett fall där personen kände sig deprimerad, oerhört rastlös, panikångest och aggressioner som idag låg under ytan, men som i ungdomen innebar en hel del våldsamma uttryck. Personen hade aldrig kunnat behålla ett jobb mer än en månad på grund av rastlösheten. Det hade aldrig funnits någon balans i livet. Under anamnesen visade det sig att han som litet barn bevittnat en nära anhörigs självmordsförsök. Bilden av detta trauma bar han med sig ännu i vuxen ålder. Det första medel som Gunnar ordinerade var för att lösa upp blockeringen som inträffade i samband med det traumat.

Vid återbesöket 5v senare hade panikångestattackerna blivit bättre, men han kände sig fortfarande deprimerad, arg och rastlös.

Vi fick följa tillfrisknandet steg för steg och vid sista återbesöket uttryckte personen att humöret nu var stabilt, inga utbrott alls senaste månaden, inte rastlös och inte deprimerad längre.

Nästa fall rörde en person med hög prestationsångest, vilket gjorde skolan stressig och orsakade stor ängslan. Som följd av denna stress tappades stora mängder hår, och vi kunde se att håret var tunt och livlöst. Under behandlingens gång fick personen halsfluss, vilket inträffat tidigare i livet. En mycket bra reaktion när sådana infektioner får läka ut av sig själv, där vi låter febern göra sitt jobb utan att dämpa den med febernedsättande tabletter. Efter 5 besök mådde hon bättre på alla plan, dessutom hade en mångårig astma läkt ut och personen hade slutat med de sprayerna som den använt under många år. Universitetsstudierna fungerade nu utan problem, ingen överdriven stress eller känslor av överväldigande som funnits tidigare. Kvinnan avslutar sista besöket med att tacka Gunnar, ”du är en riktig livräddare”.

Det tredje fallet rörde en man med bihålebesvär som startade när halsmandlarna opererades bort 20 år tidigare. Ett ständigt tryck över bihålorna och utsöndring som rann ner i halsen. Det fanns en hel del sorg som inträffat många år tidigare. Efter fem behandlingar rapporterar mannen att bihålorna är tydligt bättre och samtidigt är humöret bättre och mer stabil känslomässigt.

Vi fick även följa ett intressant fall av yrsel som kom periodvis med en till fyra veckors mellanrum sedan 10-15 år tillbaka. Yrseln var så pass påtaglig att det begränsade personens liv. Personen hade varit på vårdcentralen och även hos sjukgymnasten och fått rörelser att göra, för det fanns tidigare problem med kristallsjuka. Kvinnan hade ett känsligt sinnelag och lätt för att gråta, det fanns även en oro för andra med i bilden. Vid tredje återbesöket mår hon bra, har inte haft ett enda yrselanfall och känner sig nu fullt frisk.

Därefter följde ett spännande fall där en kvinna under 8 år levt i ett destruktivt förhållande och som en följd av det hade väldigt svårt att visa ilska. Hon sökte dock Gunnar för upprepade infektioner i bihålor, öron samt upprepade besvär med halsfluss. Då personen tagit sig ifrån förhållandet så räckte en behandling och redan vid första återbesöket rapporterades att ”jag mår hur bra som helst, jag har inte varit sjuk alls. Dessutom har jag blivit tuffare och kan säga ifrån på jobbet, vilket är roligt”. Vi homeopater ser ofta vad undertryckta känslor kan ställa till med och när man får rätt medel så kan man säga ifrån och sätta gränser på ett helt nytt sätt.

Under söndagen fick vi följa ett barn på 9 år med atopiska eksem. Familjen hade försökt allt via sjukvården, kortison, bad, antibiotika men problemet kvarstod. Eksemet debuterade redan vid 6 mån, blev sedan bättre för att försämras vid 5-6 år. Barnet åt även väldigt lite mat, det visade sig att föräldrarna hade gömt antibiotikan i maten tidigare för att kunna ge det till barnet och efter det fanns en matovilja. Under anamnesen framkom att det fanns en hel del rädslor och det visade sig att barnet hade blivit skrämd i 4 års åldern. Vid första återbesöket får vi rapport att barnet mår mycket bättre känslomässigt, är gladare och inte lika rädd längre. Barnet smakar även mer på skolmaten och eksemen är bättre efter att ha blossat upp initialt. Efter ytterligare två behandlingar är barnet friskt och utan eksem.

Det sista fallet för helgen rörde en man som sprungit många maraton och fått problem med hälsenan. Efter kontakt med sjukvården och naprapat så blev det sakta bättre och löpningen kunde återupptas igen. Efter första covid vaccinet fick personen kraftig huvudvärk som efter en tid klingade av. Efter den andra sprutan så försämrades foten ganska direkt, tillsammans med hög feber och svår muskelvärk. Efter två dygn försvann smärtorna men febern kvarstod och extrem smärta i foten. Personen fick gå med kryckor i 4 månader på grund av smärtan.

Sjukvården hittade inga fel trots magnetröntgen och övrig utredning, så slutsatsen drogs att det var en bieffekt på vaccinet. När personen besöker Gunnar så finns smärtan fortfarande kvar och stegrar sig direkt efter ansträngning. Sorgen är påtaglig att träningen inte kan fortsätta som tidigare. Efter en månads behandling så är foten mycket bättre än tidigare och träningen inför nästa maraton har påbörjats och en stor glädje tillsammans med det.

Det som slår mig under seminariet är att deltagarna är både studerande och erfarna homeopater och alla har något att lära av Gunnars stora erfarenhet. Det som också slår mig är Gunnar och Ing-Britts outtröttliga strävan efter att sprida kunskapen vidare och driv att hela tiden hänga med i utvecklingen. Jag tror att samtliga deltagare håller med mig och vi känner stor tacksamhet att få möjlighet att lära på detta trevliga sätt. Dessutom är det ett härligt gäng med kollegor som sprider mycket energi i rummet så jag hoppas att fler har möjlighet att delta på plats i Norrköping när det är dags igen i mars 2023. Ha det bra i höstmörkret!

Vid pennan Cecilia Strid Pettersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.