Nobelpristagaren Luc Montagnier chockade omvärlden – det kan finnas en förklaring varför homeopati fungerar

Print Friendly, PDF & Email

 

Favorit i repris: Luc Montagnier sade på ett möte den 28 juni 2010 i Tyskland att det kan finnas  vetenskaplig grund för homeopati.

Den Franska virologen Luc Montagnier chockade sina kollegor på en konferens i somras, där 60 nobelpristagare och övrigt 700 vetenskapsmän var samlade, med att säga att han troligen har en förklaring varför homeopati fungerar.

Montagnier som fick nobelpriset 2008 för sin upptäckt, kopplingen mellan AIDS och HIV, höll föredrag om lösningar innehållandes patologiska bakterier och virus, inklusive HIV-viruset. Han berättade att DNA sekvenser från dessa mikroorganismer kan avge ett spektrum av lågfrekventa elektromagnetiska vågor, som påverkar vattenmolekyler att klunga ihop sig i speciella nanostrukturer.

Han sade också att det var möjligt att vatten kan ha förmåga att minnas ett ämne som har varit där tidigare, även om man har spätt lösningen så mycket att all materia av originallösningen är borta.

Homeopater världen över är glada över Montagniers uttalande och Cristal Sumner, British Homeopathic Association säger att Montagniers arbete ger homeopatin ”a true scientific ethos.

Artikel i Australiensk tidning: ”Nobel laureate gives homeopathy a boost”

Montagniers forskning: Electromagnetic Signals Are Produced by Aqueous Nanostructures Derived from Bacterial DNA Sequences (PDF)

Natural News: Nobel Scientist Discovers Scientific Basis of Homeopathy

Kommentera